Fokozódik a Froome-botrány, Hinault sztrájkot hirdetne a Tour de France-on

Froome
Párizs |

Az ötszörös bajnok Bernard Hinault szerint a többi indulónak sztrájkolnia kellene, amennyiben a címvédő Christopher Froome is rajthoz állhat az idei francia országúti kerékpáros körversenyen.

A franciák legendás kerekese úgy véli: a brit sportolót már a Giro d'Italián sem szabadott volna engedni indulni, miután december közepén kiderült róla, hogy pozitív doppingtesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen. A szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki.

"Froome-nak nem kellene elindulnia a Tour-on. Ha pedig mégis megteszi, a mezőny többi tagjának kellene azt mondani: oké, ha ő elindul, mi nem tesszük" - idézte Hinault-t a brit média.

Meglátása szerint az ügy egyszerű: a négyszeres Tour-bajnok Froome pozitív mintát produkált, így a nemzetközi szövetségnek (UCI) azt kellett volna mondania, hogy nem versenyezhet.

A 33 éves brit kerékpáros májusi Giro-győzelmével történelmi triplázást hajtott végre: a tavalyi Tour és Vuelta megnyerése után diadalmaskodott az olasz háromhetes viadalon. Márpedig amióta 1995-től a Vueltát a Tour de France után rendezik, még senkinek nem sikerült egymás után mindhárom körversenyt megnyernie. Két olyan kerekes van, aki a régi lebonyolítási rendszer szerint - akkor a Vueltával indult a szezon, majd azt követte a Giro és a Tour - egymás után legalább három körversenyt nyert: a belga Eddy Merckx 1972-73-ban sorozatban négyszer, míg Hinault 1982-83-ban háromszor ünnepelhetett elsőséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?