FOCIVILÁG

Francia Kupa, döntő: Paris Saint-Germain–Chateauroux (II. liga) 1:0 (0:0), Párizs, Stade de France, 78 ezer néző. Gólszerző: Pauleta (66.). A Chateauroux azzal vigasztalódhat, hogy a következő idényben indulhat az UEFA Kupában, mivel a PSG bajnoki második helyével a BL-ben szerepelhet.

Francia Kupa, döntő: Paris Saint-Germain–Chateauroux (II. liga) 1:0 (0:0), Párizs, Stade de France, 78 ezer néző. Gólszerző: Pauleta (66.). A Chateauroux azzal vigasztalódhat, hogy a következő idényben indulhat az UEFA Kupában, mivel a PSG bajnoki második helyével a BL-ben szerepelhet.

Német Kupa, döntő: Werder Bremen–Alemannia Aachen 3:2 (2:0), Berlin, 71 682 néző. Gólszerzők: Borowski (31., 84.), Klasnic (45.), illetve Blank (51.), Meijer (93.). Kiállítva: Mbwando (75., Aachen). A Bremen ötödik kupasikerét ünnepelhette, és negyedik csapatként tudta egy idényen belül megszerezni a bajnoki címet és a kupát is. Ez korábban csak a Bayernnek, a Schalke 04-nek és az 1. FC Kölnnek sikerült.

Premier League: jön a Crystal Palace. Négyéves szünet után a következő szezonban ismét az angol élvonalban szerepelhet a Crystal Palace, amely a sorsdöntő osztályozón 1:0-ra legyőzte a West Ham Unitedet. A másodosztályban első Norwich és az ezüstérmes West Bromwich automatikusan kiharcolta a Premier League-szereplés jogát. A Crystal Palace csak 6. volt a másodosztályban, s az osztályozó első körében is csak 11-es párbajban búcsúztatta a Sunderlandet.

Orosz Kupa: csecsen győzelem. A csecsen Terek Groznij csapata nyerte meg a labdarúgó Orosz Kupát, miután a döntőben 1:0-ra legyőzte a Krilja Szovjetov együttesét. A grozniji együttes a Csecsenföldön kialakult politikai helyzet miatt 1994-től 2001-ig nem szerepelhetett az orosz bajnokságban, három éve a másodosztályban indulhatott újra. A csapat valamennyi mérkőzését idegenben játszotta, így a kupasiker még értékesebb. A Groznij a győzelemmel jogot szerzett az UEFA Kupa-indulásra.

Capello utóda. Egy nappal azután, hogy az AS Roma vezetőedzője, Fabio Capello hároméves szerződést kötött a Juventusszal, a fővárosi klub Cesare Prandelli személyében megtalálta a távozó szakember utódját. Az AC Parmát a bajnokságban 5. helyig vezető tréner három évre írt alá az AS Romához.

Giuly a Barcában? Ludovic Giuly, a BL-döntős AS Monaco csapatkapitánya a katalán TV3 tévéadó szerint pénteken megegyezett az FC Barcelonával, s már alá is írta három évre szóló szerződését.

Barátságos mérkőzések: Nigéria–ĺrország 3:0 (Londonban játszották); Szenegál–Guinea 1:1; Mali–Marokkó 0:0.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?