Figo: teljesült az álmunk

Lisszabon. Nyilatkozatok a portugál–holland (2:1) elődöntő után.
Luis Felipe Scolari: „Ez a portugál labdarúgás egyik legfontosabb mérkőzésének ígérkezett, és az is lett. Gratulálok a játékosaimnak, odaadásukkal kiérdemelték ezt a sikert.

Lisszabon. Nyilatkozatok a portugál–holland (2:1) elődöntő után.

Luis Felipe Scolari: „Ez a portugál labdarúgás egyik legfontosabb mérkőzésének ígérkezett, és az is lett. Gratulálok a játékosaimnak, odaadásukkal kiérdemelték ezt a sikert. Fantasztikus ez a közeg, ami körülvesz minket, és gratulálnom kell a szurkolóinknak is, akik hatalmas támogatást nyújtottak.”

Luis Figo: „Nehéz szavakba önteni, amit most érzünk. Hatalmas eredmény ez, különösen, hogy saját szurkolóink előtt játszunk. Teljesült az álmunk, döntősök vagyunk, ennél többet egyszerűen nem is kívánhattunk volna. A második félidőben kicsit szenvedtünk, mégis akadtak lehetőségeink a gólszerzésre, aztán a végén szintén nagyon nehéz perceket éltünk át, de végül sikerült, és csak ez számít. Portugáliának nagyon jó játékosai vannak, ráadásul a fiatalok is rendkívül tehetségesek, úgyhogy az embereknek minden okuk megvan az örömre. Rám hatalmas nyomás nehezedett, és ezzel meg kellett küzdenem.”

Maniche (ő lőtte a portugálok második gólját: 25 méterről tekert a bal felső sarokba): „Nagy gól volt, de a győzelmünk fontosabb. Nagyszerű idényen vagyok túl, a Portóval megnyertük a BL–t, de a vasárnapi mérkőzés fontosabb lesz. Az sem érdekel, hogy kivel játszunk a döntőben, saját magunkra kell koncentrálnunk.”

Dick Advocaat: „Nemcsak a csatárokon múlt, hanem az egész csapat összességében nem mozgott úgy, ahogy kellett volna. A jobb együttes nyert.”

Ruud van Nistelrooy: „Borzalmas érzés. Nehezen viselem. 0:2-ről még szépíteni tudtunk, de aztán nem ment a játék. A portugáloknak nagy lehetőségei voltak. Nehéz azt mondani, hogy jobbak voltak, talán idővel, miután megemésztettem a mérkőzést, azt mondom majd, hogy igen. Ez így azonban nagyon keserű, mert mindent beleadtunk és mindenkinek a szemébe tudunk nézni. A csapategység a torna során folyamatosan javult, de a célunk, hogy döntőbe jussunk, nem sikerült.”

Marc Overmars: „Nem tudtuk azt játszani, ami bennünk van. A középpályán réseket hagytunk, amelyekbe okosan benyomultak a portugálok. Több helyzete akadt az ellenfélnek, nekünk csak távoli lövéseink voltak. Nehéz volt megemészteni a cserémet, de az edzőnk nyilván tudta, mit akar.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?