Felmondtak Pintérnek

Pintér Attila, a Ferencváros eddigi vezetőedzője nem fogadta el a 2007 nyaráig szóló szerződésének szigorítását, ezért Furulyás János klubelnök kettejük csütörtök késő esti tárgyalása után átadta a trénernek azt a rendkívüli felmondást, melyet az egyesületet működtető részvénytársaság igazgatósága kedden fogadott el.

Noha nem fogadta el szerződésének kiegészítését, s ezért életbe lépett a rendkívüli felmondás, Pintér Attila pénteken délelőtt megjelent az Üllői úton, s edzést akart tartani a ferencvárosi labdarúgócsapatnak. Az eddigi tréner jelezte, hogy továbbra is a zöld-fehérek szakmai irányítójának tartja magát. Ezt követően Tepszics Ignác sportigazgatóval közösen írásban rögzítették, hogy a Ferencváros nem tart igényt arra, hogy a délelőtti edzést levezesse. A játékosok Keller József ideiglenesen megbízott vezetőedző irá-nyításával vonultak ki a tréningre.

A Ferencváros labdarúgói az MTI-hez eljuttatott levelükben részletesen elemzik, miért romlott meg a viszony köztük és Pintér Attila vezetőedző között. A játékosok szerint a tréner rendszeresen megalázta őket, egyiküket „spiclinek“ próbálta beszervezni, miközben egyre kevesebb edzésmunkát végeztek. Részleteket közlünk a levélből:

„Pintér Attila munkába állásának kezdete óta fokozatosan mélyült a szakadék a vezetőedző és a csapat tagjai között. Mindenféle állítással és híreszteléssel ellentétben a csapat problémája nem az volt, hogy úgynevezett korbácsos, kemény edző, és túl sokat követel. A mi legfőbb gondunk épp ennek az ellenkezője volt. Érkeztével alapvetően megváltozott a csapatnál végzett edzésmunka, és egyre kevesebbet dolgoztunk. Az edzések többségén alig mozogtunk, inkább csak álldogáltunk és az úgynevezett tolódásos védekezést gyakoroltuk úgy, hogy az edzőnk mászkált a pályán és egyenként rángatott minket. Többször fordult elő sérülés amiatt, hogy lemerevedtünk a hosszú álldogálásban. A csapat egyre rosszabb erőállapotba került, és egy idő után többen arra kényszerültünk, hogy külön, egyéni edzéseket végezzünk szabadidőnkben. Számos alkalommal még köszönésre sem méltatott játékosokat. Elviseltük azt is, hogy az edzéseken nem szólított a nevünkön minket, hanem csak mint a kutyáknak füttyentgetett nekünk. Azt azonban már mindannyian megalázónak tartottuk, hogy például Leandrót rendszeresen buzi brazilként emlegette és szólította.

Vezetőedzőnk nyilvánosan hirdette, hogy egységes csapatot kíván kialakítani, miközben az öltözőben ennek ellenkezőjére törekedett. Először felszólított bennünket arra a tavaszi rajt után, hogy közösítsük ki Tököli Attilát, ne beszéljünk vele. Ezt a csapat nem tette meg, de játékostársunk ennek ellenére hetekig nem léphetett pályára csak csereként, miközben végig kellett néznünk, hogy értékes pontok sorát veszítjük el.

Ennél is súlyosabb eset volt, amikor egyik játékostársunkat megpróbálta spiclinek beszervezni, és az öltözői szobában egy papírt tett elé, amiben arra kérte, hogy jelölje meg azokat a játékosokat, akik szerinte úgymond ellene játszanak. Játékostársunk a felvetést is elutasította, de akkortól mindannyian tudtuk, hogy milyen mentalitású emberrel van dolgunk. Ettől a pillanattól végleg megromlott a viszonyunk.

Imádkoznia kellett a nem hívőknek is, ugyanakkor a közös ima után percekkel a legtrágárabb istenkáromlást kellett végighallgatnia a mélyen hívő játékosoknak is az edzésen. Sokat elmond vezetőedzőnkről, hogy az általa az öltözőben csak Múmiának nevezett, és lekicsinyelt Garami Józsefnek nem köszönte meg a bajnoki cím megnyerését, holott előző edzőnk sokkal többet tett ezekért a sikerekért, mint ő.

A Magyar Kupa döntője előtt és a sorsdöntő Debrecen elleni mérkőzés előtt tőlünk játékosoktól kért segítséget a taktikára vonatkozóan, miközben korábban számos alkalommal durván trágár módon reagált a taktikára vonatkozó felvetéseinkre. Pintér Attila mindent megtett azért, hogy bennünket, játékosokat egymás ellen hangoljon, és ellentétet szítson magyarok és légiósok, idősek és fiatalok között. Családos, felnőtt embereket próbált naponta megalázni, miközben gyakorlatilag semmilyen edzésmunkát nem végeztünk” – áll a levélben.

Pintér Attila szerint a játékosok nyilvánosságra hozott levelének tartalma nem fedi a valóságot, ezért arra nem is kíván különösebben reagálni. – Semmit sem csinálnék másként, nem érzem magam hibásnak. Jogilag és szakmailag sem vétettem a szerződésemben foglaltakkal szemben – nyilatkozta. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?