„Fél óráig remekül játszottunk”

Idei harmadik mérkőzésén (korábban Irán 3:2, Ausztria 0:2) Brüsszelben értékes 1:1-es döntetlent (góllövők: Goor, ill. Janočko) ért el a szlovák futballválogatott Belgium ellen. Ladislav Jurkemik vezetőedző dicséri védenceit, de nem értékeli túl az eredményt.

Vladimír Janočko (balról) lőtte a szlovák válogatott egyenlítő gólját a belgák elleni mérkőzésen; mellette DeflandreTASR-felvétel A szlovák szakvető a bécsi vereség után újabb játékosoknak szavazott bizalmat, Buček (Xanthi), Kozák (Union Berlin) és az újonc Hlinka (Bregenz) élt is a lehetőséggel. Főleg a találkozó első szakaszában a vendégcsapat alaposan meglepte a jóval esélyesebb, de ezúttal nem jeleskedő ellenfelét, bátran futballozott és több helyzetet is kidolgozott. Dicséretre méltó, hogy az új tréner elődjénél támadóbb labdarúgást forszíroz, Reiter és Vittek minden alkalmat kihasznált a gyors kontrákra. Buček kapus magabiztosan védett, jó teljesítményt nyújtottak a védők, meglepetésre a csereként beállt rutinos Kratochvíl hibázott a legtöbbet. A középpályán azonban ismét érezhető volt, hogy hiányzik egy igazi játékmester, bár Janočkónak akadtak felvillanásai, de aztán hosszú időre eltűnt a mezőnyben. A bécsi Austria karmestere a hajrában kitett magáért: mesteri szabadrúgással egyenlített, 17 méterről szinte kipókhálózta a felső sarkot. Ez volt Janočko első válogatott gólja.

Ladislav Jurkemik így összegezte a látottakat: –Természetesen örömmel tölt el, hogy döntetleneztünk a világbajnoki résztvevő otthonában, de nem szabad túlértékelnünk az eredményt. Az igaz, az első fél órában remekül játszottunk, két-három gólt szerezhettünk volna. Sajnos, később visszaestünk. Védenceim hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, de szerintem még jobb teljesítményére is képesek. Remélem, az őszi Eb-selejtezőkön ezt be is bizonyítják Robert Waseige belga szövetségi kapitány elismerte, hogy értetlenül áll csapata mérsékelt teljesítménye előtt, majd hozzátette: a legutóbbi, görögországi barátságos mér-kőzéshez képest csak abban látott javulást, hogy kevesebb volt a figyelmetlenség, lazaság. – A szlovákok nagyon jó edzőpartnernek bizonyultak, a legtöbb párharcot megnyerték, megelőztek minket a labda átvételében, szervezetten, stabilan védekeztek. A mérkőzés elején úgy éreztem, hogy még akkor is övék a kezdeményezés, amikor mi birtokoljuk a labdát! A kapitány csak a csereként beállt Mbo Mpenzával és Sven Vermanttal volt elégedett.

„Felejtsük el minél hamarabb“ – foglalta össze a szurkolók véleményét főcímében a La Derniere Heure/Les Sports, amely a világbajnokságra utalva még azt írta: mindenki abban reménykedik, hogy majd az előadáson jobban megy.

A szlovák együttes legközelebb április 29-én Tokióban Japán ellen lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?