Fél lábbal az élvonalban

Rimaszombat. A feljutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszott a tabella két élcsapata. A nagy tét miatt a szép játék háttérbe szorult, a stadionba kilátogató közel kétezer néző azonban mégsem unatkozott.
RIM. SOBOTA–LIČARTOVCE 1:0 (0:0). Góllövő: Iskra (73.), játékvezető: Vnuk, 1920 néző.

Rimaszombat. A feljutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszott a tabella két élcsapata. A nagy tét miatt a szép játék háttérbe szorult, a stadionba kilátogató közel kétezer néző azonban mégsem unatkozott.

RIM. SOBOTA–LIČARTOVCE 1:0 (0:0). Góllövő: Iskra (73.), játékvezető: Vnuk, 1920 néző. A gömöriek összeállítása: Benko–Valkučák, Dojčan, Hadviger–Domík (75. Staňo), Radoslav Tomko (55.Maruniak), Ádám (64. Balaško), Sľuka, Ďuriš–Piszár, Iskra

A vendégek kezdtek aktívabban, de az első tíz perc után ébredeztek a rimaszombatiak is. A 12. percben Ďuriš 25 méterről célozta meg Vojtaško kapuját, s a licsérdi kapus hálálkodhatott a felső lécnek. Három perccel később egy gyors rimaszombati támadást követően Domík senkitől sem zavartatva, száz százalékos helyzetben az égbe bombázott. A 35. percben a vendégek kerültek hasonlóan nagy helyzetbe, Bicáknak már csak a kapuba kellett volna pöckölnie a labdát, de hibázott.

A licsérdiek fordulás után sem vettek vissza a tempóból, s bár igazán nagy helyzetet nem alakítottak ki, Benko kapusnak volt tennivalója. Hogy mégsem került pontosztozkodásra sor, arról Vojtaško kapus hibája döntött: a 73. percben védte ugyan a kapujára tartó lövést, de a földön fekve kiejtette a labdát, Iskra azonnal ott termett, s higgadtan az üres kapuba lőtt. Több gólszerzési lehetőség már nem akadt a meccsen, a hazaiak okosan védekeztek, a licsérdiek pedig olykor felesleges durvaságok árán állították meg az igéretes rimaszombati támadásokat.

„Mondtam a fiúknak, hogy ezen a meccsen nem a szép futball a fontos. Ezzel a győzelemmel már majdnem kivívtuk célunkat, az első ligába kerülést” – értékelt elégedetten Peter Zelenský, a rimaszombatiak edzője. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?