Ezüstérmesek lettek a vágsellyei HKM férfi-kézilabdázói

Két meccsen is megizzasztot-ták az eperjesi címvédőt, s végül ugyan fejet kellett hajtaniuk a Tatran előtt, mégis a klubtörténet legnagyobb sikerét érték el a vágsellyei férfi-kézilabdázók az extraligás ezüstéremmel.Ötödik, harmadik és a 2016/ 2017-es szezonban második hely, ez a vágsellyei férfi-ké

Két meccsen is megizzasztot-ták az eperjesi címvédőt, s végül ugyan fejet kellett hajtaniuk a Tatran előtt, mégis a klubtörténet legnagyobb sikerét érték el a vágsellyei férfi-kézilabdázók az extraligás ezüstéremmel.

Ötödik, harmadik és a 2016/ 2017-es szezonban második hely, ez a vágsellyei férfi-kézilabdaklub három extraligás idényének impozáns mérlege. Az idei döntőben az eperjesiek 3:0-ra nyerték a HKM elleni sorozatot, megvédve bajnoki címüket. „Természetesen sikeresnek ítéljük a szezont. Tulajdonképpen teljesítettük a célunkat a döntőbe jutással. Emellett a Challenge-kupában, ahol szintén újoncok voltunk, a negyeddöntővel messzebbre jutottunk, mint vártuk. Egyedül a Szlovák Kupa elődöntőjében buktuk el nagy előnyről szerencsétlenül a visszavágót a vágbeszterceiek ellen” – készített gyorsmérleget lapunknak Jozef Klačko, a HKM elnöke.

A történelmi extraligás ezüstérem azért is csillog szépen, mert a finálé első két meccsén csak a hajrában tudott fordítani az eperjesi címvédő. És hogy miért sikerült ez neki? „A végén érvényesült a Tatran erősebb kispadja, 50–55 percig mindkétszer kiegyenlített meccseket vívtunk velük. A teljes kezdő hetesünket kiemelném, és csapatként is jól működtünk. Most megszorongattuk az eperjesieket, a következő szezonban pedig szeretnénk folytatni az egyre javuló trendet, és már le is akarjuk győzni őket” – vázolta a terveket Klačko.

A cseh–szlovák közös bajnokság kútba esett projektje híján ez lesz a vágsellyeiek legfőbb motivációja. „Óriási csalódás volt számunkra is a cseh klubok magatartása, mindenki várta a velük való konfrontációt, mert megtörte volna a sztereotípiát – jegyezte meg Klačko, hozzátéve, részükről pártolnák, ha Ausztria felé is puhatolózna a szlovák szövetség. – A keretben biztos lesznek változások. A tapasztalat nem hiányzik a csapatból, így most fiatal játékosokban gondolkodunk erősítések terén, valamint fontos feladat lesz az FTC-be távozó kapus, Marián Žernovič pótlása.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?