Ez a tizenharmadik

Budapest. A magyarok húsztagú kerete kedd este már a mérkőzés helyszínén edzett, szerda este (20.30 – élőben közvetíti az m1) pedig a világhírű spanyol együttes ellen mérkőzik a válogatott a Puskás Ferenc 75. születésnapja tiszteletére rendezendő találkozón.

Budapest. A magyarok húsztagú kerete kedd este már a mérkőzés helyszínén edzett, szerda este (20.30 – élőben közvetíti az m1) pedig a világhírű spanyol együttes ellen mérkőzik a válogatott a Puskás Ferenc 75. születésnapja tiszteletére rendezendő találkozón. Aki élőben szeretné látni a neves ellenfelet, az még ma is megvásárolhatja a kétezer és négyezer forint közötti árú jegyeket az egykori Népstadion Ifjúság úti pénztáránál. Eddig egyébként mintegy tízezer belépő talált gazdára, pedig a kontinens egyik legjobb együttese érkezik Magyarországra.

„Azt hiszem, ellenfelünket nem kell külön bemutatni, remek csapat – jellemezte a spanyolokat Gellei Imre. – Ami a magyar válogatottat illeti, örülök kupacsapataink sikerének, hiszen a Zalaegerszeg bravúrja és a Ferencváros fölényes sikere is lendületet adhat. Külön boldogság, hogy a csatárposzton számításba vett játékosok jól teljesítenek. Fehér Miklós egyre több lehetőséget kap új egyesületében, a Benficában, Tököli Attila kiugró formában van, és Gera Zoltán is jól teljesít.”

Hogy ne csupán a szerdai összecsapásról essék szó, a Nemzeti Sport megkérdezte a kapitányt: mennyire áll készen a keret az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre?

„A kérdés azért aktuális, mert a sérültek helyetteseit most kell megtalálni. Van még egy felkészülési találkozó Izland ellen, azután viszont két fontos tétmérkőzés vár ránk Svédország, illetve San Marino válogatottja ellen. Ezekre a meccsekre készülünk, ezért hívtam meg például Vasile Miriutát is, aki jó formát mutat, és ha a következő időszakban is így szerepel, akkor számításba veszem a keretben.

Inaki Saez, a világbajnokságon negyeddöntős spanyol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya elsősorban arra szeretné felhasználni a szerdai, magyarok elleni mérkőzést, hogy jobban megismerje játékosait és így zökkenőmentesen készíthesse fel együttesét az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre. A vendégek – közvetlenül a magyarok 18 órára meghirdetett gyakorlása után – 19.30-kor edzettek a találkozó helyszínén, Saez Gellei Imréhez hasonlóan utána hirdette ki kezdőcsapatát. Az összecsapás játékvezetője a német Helmut Fleischer lesz.

A magyar labdarúgó-válogatott 764. hivatalos mérkőzésére készül, az eddigi mérleg: 371 győzelem, 170 döntetlen, 222 vereség, 1674 lőtt, illetve 1166 kapott gól. A spanyolokkal korábban 12-szer találkozott a magyar csapat, legutóbb több mint 11 évvel ezelőtt: az emlékezetes santanderi összecsapáson Kiprich József és Lőrincz Emil egyformán kétszer talált a házigazdák kapujába. A mérleg a magyarok szempontjából: 3 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség. Az eddigi 4 budapesti meccs közül egyiken sem sikerült nyerni! (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?