Európa-liga: a Rangers vagy a Frankfurt nyer?

Eintracht0517

Sevillában az Európa-liga döntőjében csap össze ma este 21 órától az évtizedek óta nemzetközi sikerre váró Eintracht Frankfurt és Glasgow Rangers.

A két klubban közös, hogy eddig mindketten egyszer nyertek európai trófeát. A németek 1980-ban az UEFA-kupát, míg a skótok 1972-ben a Kupagyőztesek Európa-kupáját tudták elhódítani. A Rangers 2008-ban is döntőt játszott, az UEFA-kupa fináléjában azonban alulmaradtak a szenpétervári Zenit ellen. A glasgow-i klub ezek után megjárta a negyedosztályt is, de most már kijelenthető, hogy visszaküzdötte magát a kontinens élmezőnyébe.

Ami ellenben különbözik a döntős csapatoknál, az az oda vezető út. A skótok már a BL-selejtező 3. fordulójában megkezdték tavaly a nemzetközi szereplésüket, ahol kettő vereséggel búcsúztak és átkerültek az Európa-liga-selejtezőjébe, ahol sikerült bejutniuk a csoportkörbe. Az A jelű négyesben végül két-két győzelemmel, döntetlennel és vereséggel másodikként jutottak tovább, így a legjobb tizenhat közé jutásért is játszaniuk kellett. Végül az egyenes kieséses szakaszban úgy jutottak tovább négy ellenfelükön, köztük az elődöntőben a magyaros lipcseieken, hogy háromszor is vereséget szenvedtek.

Ami újabb közös pont, hogy mindketten egyszer játszottak hosszabbításos találkozót, a Rangers a Braga, a Frankfurt a Real Betis ellen. A németek a csoportjukat 3 győzelemmel és 3 vereséggel csoportelsőként zárták, majd a nyolcaddöntőben küzdöttek meg leginkább a már említett sevillai klub ellen. Ezt követően várt rájuk a legnagyobb nevű ellenfelük, de a Barcelonát magabiztosan ejtették ki, majd a remek szurkolótáborral rendelkező West Hamet búcsúztatták az elődöntőben. Az Eintracht szurkolói viszont még rajtuk is túltettek és a döntőre is 100 ezer belépőt igényeltek. A stadionba azonban mindössze 42 ezren férnek el, amelyből 10-10 ezer belépő jutott a finalistáknak.

„Hihetetlen, amit ez a klub elért az utóbbi hónapokban. Kihangsúlyoztam a játékosaimnak, hogy nem számít, hogy nem ők a világ legjobbjai. Egy különleges közösséget alkotnak és együtt bármit elérhetünk. Már csak egy lépésre vagyunk ettől, minden a döntő körül forog” – nyilatkozta a Frankfurt edzője, Oliver Glasner a sevillai mérkőzés előtt.

„Nagyon büszke vagyok arra, amit eddig elértünk. Nem sok játékos mondhatja el magáról, hogy európai kupa döntőjében játszhatott. Ha már idáig eljutottunk, mindent megteszünk, hogy sikerrel vegyük az összecsapást. A sikerre mindenki emlékezni fog” – mondta Giovanni van Bronckhorst, a Rangers mestere, aki novemberben ült le az Aston Villához távozó Steven Gerrard helyett a kispadra.

A győztes az EL-trófea mellett bejut a 2022 őszén induló Bajnokok Ligája csoportkörébe, így a Bundesligában az európai szereplésről lemaradó frankfurtiak számára ezért is különösen fontos a győzelem. A Rangers a skót bajnokság másodikjaként már ott van a BL selejtezőjében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?