Európa-liga – A Manchester United és a Villarreal jutott a gdanski döntőbe

Európa-liga – A Manchester United és a Villarreal jutott a gdanski döntőbe

A Manchester United és a Villarreal játssza a finálét a labdarúgó Európa-ligában, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóját követően előbbi az AS Romát búcsúztatta 8-5-ös, utóbbi pedig az Arsenalt 2–1-es összesítéssel.

Londonban a direktebb futballt képviselő Arsenal és a labdabiztonságra, ritmusváltásokra törekedő Villarreal összecsapása kevés helyzetet hozott. A csapatok nem bírtak egymás fölé kerekedni, ennek megfelelően gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó, ez pedig az első meccset 2–1-re megnyerő spanyoloknak kedvezett.

A megnyugtató, négygólos előnnyel Rómába érkező Manchester United a visszavágón Edinson Cavani 39. percben szerzett góljával növelte a két csapat közötti különbséget. A második félidőben három perc alatt fordítottak ugyan az olaszok, Cavani második góljával viszont hamar egyenlített az MU. A rómaiak a hajrában újfent betaláltak, ez azonban csak a hazai győzelemhez és a viszonylag tisztes búcsúhoz volt elegendő.

Az Európa-liga döntőjét május 26-án rendezik Gdanskban, az európai szövetség (UEFA) hétfői bejelentése szerint 9500 néző előtt.

Az El-ben – valamint elődjében, az UEFA Kupában – a Manchester United csak egyszer, 2017-ben volt döntős, akkor a fináléban az Ajaxot győzte le 2–0-ra. A Villarreal még nem volt finalista európai kupában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?