EURO-2020 – Svájci siker a törökök ellen a bombagólok meccsén

EURO-2020

Svájc 3–1-re legyőzte Törökországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap Bakuban, ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit.

A svájciak az A csoport harmadik helyén végeztek, mert két góllal rosszabb a gólarányuk mint a szintén 4 pontos walesi együttesé, így nyolcaddöntőbe jutásuk a többi csoport eredményétől függ.

Érdekes

Svájc–Törökország 3–1 (2–0)

Baku, 17 138 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)
    gólszerzők: Seferovic (6.), Shaqiri (26., 68.), illetve Kahveci (62.)
    sárga lap: Xhaka (78.), illetve Calhanoglu (70.), Celik (75.), Söyüncü (76.)

Érdekes

Svájc:

Sommer – Widmer (Mbabu, 92.), Elvedi, Akanji, Rodriguez – Freuler, Xhaka, Zuber (Benito, 85.), Shaqiri (Vargas, 76.) – Embolo (Mehmedi, 85.), Seferovic (Gavranovic, 76.)

Érdekes

Törökország:

Cakir – Celik, Demiral, Söyüncü, Ayhan (Yokuslu, 64.), Müldür – Tufan (Yazici, 64.), Calhanoglu (Toköz, 86.), Kahveci (Kökcü, 80.) – Ünder (Karaman, 80.), Yilmaz

Érdekes

I. félidő:

6. perc: Steven Zuber átadása után Haris Seferovic 17 méterről Merih Demiral lábai között a hálóba bombázott (1-0).

26. perc: Zuber ezúttal Xherdan Shaqirihoz passzolt, aki 18 méterről, középről még nagyobb gólt lőtt, mint húsz perccel korábban a csapattársa (2-0).

Érdekes

II. félidő:

62. perc: Hakan Calhanoglu passzát Irfan Can Kahveci nagyjából húsz méterről bombázta a hálóba (2–1).

68. perc: gyors svájci ellentámadás végén Zuber laposan bepasszolta a labdát a visszafutó védők mögé, és az akciót remek ütemben kísérő Shaqiri 12 méterről kapásból a kapuba lőtt (3–1).

Mindkét csapat győzelmi kényszerben lépett pályára, a két kör után pont nélküli törököknek már csak a harmadik helyre volt esélyük, az egypontos svájciak viszont még akár Waleset is megelőzhették volna, ám ehhez mindkét félnek sikerre volt szüksége.

A találkozón veszélyesebben kezdett a török válogatott, ám Seferovic villanásával Svájc gyorsan vezetést szerzett. A folytatásban remek volt az iram, és ehhez számos kapura lövés is társult, s a játékrész közepén a svájciak növelték előnyüket. A törökök ezek után nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekében, helyzetekig is eljutottak, ám Yann Sommer többször is nagy bravúrral védett.

A második félidőben állandósult a svájci fölény, ennek ellenére a törökök voltak eredményesek egy tetszetős találat révén. A folytatásban is lendületes és eseménydús volt a meccs, amelyet Shaqiri második gólja döntött el. A csapatok a hajrában sem lassítottak, újabb gól viszont már nem született.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?