EURO-2020 – Sima győzelemmel csoportelsők a hollandok

EURO-2020 –

A holland válogatott csütörtökön hazai pályán 2–0-ra legyőzte az osztrák csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, ezzel biztosította helyét a legjobb 16 között.

Frank de Boer együttese már biztos a négyes élén végez, s ezzel eldőlt, hogy a nyolcaddöntőjét június 27-én a Puskás Arénában játssza.

A kvartett utolsó helyén álló észak-macedónok biztosan búcsúznak a csoportkör után.

Érdekes

Eredmény, C csoport, 2. forduló:

Hollandia-Ausztria 2–0 (1–0)

Amszterdam, v.: Orel Grinfeeld (izraeli)
    gólszerzők: Depay (11.), Dumfries (67.)
    sárga lap: de Roon (14.), illetve Alaba (10.), Bachmann (67.)

Érdekes

Hollandia:

Stekelenburg – Dumfries, de Vrij, de Ligt, Blind (Aké, 64.), van Aanholt (Wijndal, 65.) – de Roon (Gravenberch, 74.), Wijnaldum, F. de Jong – Weghorst (Malen, 65.), Depay (L. de Jong, 82.)

Érdekes

Ausztria:

Bachmann – Lainer, Dragovic (Lienhart, 84.), Hinteregger, Ulmer – Baumgartner (Lazaro, 70.), Schlager, Laimer (Grillitsch, 62.), Alaba – Sabitzer, Gregoritsch (Kalajdzic, 62.)

Érdekes

I. félidő:

11. perc: Dumfries tört be a 16-oson belülre, Alaba rálépett a lábára, a játékvezető pedig a videóbíró segítségével büntetőt ítélt, amelyet Depay a jobb alsó sarokba lőtt (1–0).

Érdekes

II. félidő:

67. perc: Depay ugratta ki a félpályánál a leshatáron álló Malent, a két perccel korábban csereként pályára lépett támadó egyedül törhetett kapura, majd önzetlenül a felfutó Dumfrieshez passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett továbbítania (2–0).

A hollandok az első perctől kezdve irányították a mérkőzést, és korán vezetést szereztek Depay büntetőjével. A csapatkapitánynak, valamint társainak is voltak még lehetőségei az első félidőben, az osztrákok inkább a szerencsének köszönhették, hogy csak minimális hátránnyal mehettek be az öltözőbe.

A fordulást követően is nyomasztó volt a holland fölény, amely a 67. percben eredményezte a vezetés megduplázását.

A hollandok ezúttal nem szórakozták el kétgólos előnyüket, mint tették azt az ukránok ellen, győzelmük, egyben továbbjutásuk egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?