EURO-2020 – Olaszország legyőzte Walest, csoportelsőként nyolcaddöntős

EURO-2020

Az olasz labdarúgó-válogatott hibátlan mérleggel, elsőként jutott a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, miután a csoportkör harmadik fordulójában, vasárnap 1–0-ra legyőzte Wales együttesét Rómában.

Az olaszok veretlenségi sorozata immár harminc mérkőzést számlál és 2018 szeptembere óta tart, ez pedig legutóbb az 1930-as évek olasz csapatának sikerült.

Roberto Mancini szövetségi kapitány tanítványai ráadásul sorozatban 11 győzelemnél járnak, és ezeken a meccseken még gólt sem kaptak.

Érdekes

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:

Olaszország–Wales 1–0 (1–0)

Róma, Stadio Olimpico, 11 541 néző, v.: Ovidiu Hategan (román)
    gólszerző: Pessina (39.)
    kiállítva: Ampadu (55.)
    sárga lap: Pessina (79.), illetve Allen (51.), Gunter (79.)

Érdekes

Olaszország:

Donnarumma (Sirigu, 89.) – Tolói, Bonucci (Acerbi, a szünetben), Bastoni, Emerson – Pessina (Castrovilli, 87.), Jorginho (Cristante, 75.), Verratti – Chiesa, Belotti, Bernardeschi (Raspadori, 75.)

Érdekes

Wales:

Ward – Gunter, Rodon, Ampadu – Roberts, Allen (Levitt, 86.), Morrell (Moore, 60.), Williams (Davies, 86.) – Bale (Brooks, 86.), Ramsey, James (Wilson, 74.)

Érdekes

I. félidő:

39. perc: Verratti jobboldali szabadrúgására kiválóan érkezett a tizenhatoson belül Pessina, aki jobb lábbal úgy pörgetett bele a labdába, hogy az a hosszú sarokban kötött ki (1–0).

Érdekes

II. félidő:

55. perc: Ampadu késett el egy szerelési kísérlettel a felezővonal környékén, a játékvezető pedig piros lapot érőnek nyilvánította a Bernardeschivel szemben elkövetett szabálytalanságot.

Az első húsz percben jelentősen többet volt a labda az olaszoknál, ez gólhelyzetekben is megmutatkozott, betalálni azonban nem sikerült Mancini tanítványainak. A 30. perchez közeledve rövid időre átvette az irányítást a walesi együttes, amely szögletből veszélyeztetni is próbált, de gólt nem tudott szerezni.

Az olaszok mezőnyfölénye a félidő hajrájában érett góllá, a mérkőzés képe alapján pedig a társházigazda megérdemelten vonult előnnyel a szünetre.

A második félidő tizedik percében minden komoly reményük elszállt a walesieknek, Ethan Ampadu ugyanis csúnya szabálytalanság miatt piros lapot kapott a játékvezetőtől, így Robert Page csapata emberhátrányba is került. Az olaszok ebben a helyzetben magabiztosan tartották előnyüket, és bár a lefújásig többször is megpróbálták növelni azt, ez nem sikerült nekik.

Wales számára ez az egygólos vereség továbbjutást ért, mert a csoport másik találkozóján Svájc 3–1-re verte a törököket, így nem tudott annyit javítani a gólkülönbségén, hogy megelőzze a walesieket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?