Esélylatolgatás nélkül

A sokak által a világ legjobb női kajakosának tartott Kovács Katalin két számban száll vízre az athéni olimpián, Szabó Szilviával, Viski Erzsébettel és Bóta Kingával négyesben, Janics Natasával pedig párosban próbálja majd igazolni a papírformát, azaz megnyerni az 500 méteres versenyt.

A 28 éves, 12-szeres világbajnok klasszis megszerezheti pályafutása első (és második) ötkarikás aranyérmét, mindkét számban favoritnak számít, ennek ellenére nem szívesen vállalkozik az esélylatolgatásra. „A négyesben az a célunk, hogy mindent kihozzunk magunkból, és ha úgy szerepelünk, mint az elmúlt években, akkor nem lehet különösebb probléma. A párosra ugyanez érvényes, azzal a különbséggel, hogy Natasával most indulunk először világversenyen” – mondta az az MTK lapátforgatója, aki nem kívánta érmekben mérve megfogalmazni, hogy mit vár magától.

A kvartett világbajnoki címvédőként indul az ötkarikás játékokon, s ebben az összeállításban - leszámítva a májusi, poznani Eb-t, ahol minimális különbséggel csupán második lett az ukránok mögött – még nem kapott ki. A Kovács, Janics duó tavasszal alakult, s erejéről mindent elárul, hogy a hazai válogatókon – nem is akármilyen fölénnyel – legyőzte a Szabó, Bóta vb-, és a Paksy Tímea, Benedek Dalma Eb-aranyérmes kettőst.

A kétszeres ötkarikás ezüstérmes (2000, Sydney, k-4 és k-2) Kovács elárulta: nem járt még a sportág küzdelmeinek otthont adó szkiníaszi pályán, de reméli, hogy nem lesznek olyan nehéz körülmények, amilyeneket többen jósolnak, azaz elmarad a beígért szél és hullámzás. „Ha mégis, akkor azt is meg kell majd tudnunk oldani. A hajóépítőnk megpróbált ideális kajakot készíteni, és tervbe vettük, hogy egy ilyen helyzetben hátrébb rakjuk a súlyokat a hajóban, amelynek az orra így nem fúródik bele a vízbe, és könnyebben tudunk haladni” – mondta.

A női kajakosok jelenleg még Szolnokon készülnek a játékokra és – hasonlóan a magyar válogatott többi tagjához – csak szombaton utaznak Athénba. K-4 500 m-en hétfőn, k-2 500 m-en pedig kedden kezdődnek a küzdelmek az előfutamokkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?