Érsek először a VK-dobogó tetején

Szlovákiai sikerek jegyében zajlott a hét végén a kanadai Montrealban rendezett junior vívó Világ Kupa-viadal.

Szlovákiai sikerek jegyében zajlott a hét végén a kanadai Montrealban rendezett junior vívó Világ Kupa-viadal. Érsek Attila (Slávia UK), a korosztály párbajtőr Európa-bajnoka megnyerte élete első VK-versenyét, a somorjai tőrözők pedig három helyezést szereztek a nyolcas döntőben, s Horony Tamás a dobogóra is felállhatott.

„Szerettem volna győzni Montrealban – árulta el a viadal előtti elképzeléseit Érsek Attila. – Tény, hogy 3-4 erős versenyzőt találtam a mezőnyben, a többiek ismeretlen tengerentúliak voltak. Vívtam már jobban is, de küzdöttem, sorra nyertem a csörtéket, s ez vitt a tornaelsőség felé. A legvégén, az ötödik csatában a román Radu állt velem szemben, két találattal, 15:13-ra nyertem.” Az Eb-cím és VK-győzelem után idén még egy VK-sikerre vágyik a somorjai fiú, aki a versenyidény végén befejezi a juniorok között. „Két alkalmam lesz az elsőség megismétlésére: előbb a hét végén a németországi Tauberbischofheimben, majd a spanyolországi Burgosban. Mindkét helyen erősebb mezőny várható, mint Kanadában volt, de ha bejutok a legjobb nyolc közé, utána már bármi megtörténhet. A versenyek versenye, a junior vb csak áprilisban következik, mégpedig a bulgáriai Plovdivban.”

Hat somorjai fiatal is pástra lépett a montreali tőrviadalon. Horony Tamás révén először lett VK-dobogósa a csallóközi városnak. A nagymagyari fiú a harmadik helyen végzett, legnagyobb hazai ellenfele, Botló Bálint pedig a hatodikon. „Érdemes volt kiutaznunk, mert a védenceink értékes Világ Kupa-pontokat gyűjtöttek, s jóval előbbre kerültek a korosztály világranglistáján, aminek előnyei majd a következő versenyek és a vb mezőnyének kiemelésekor mutatkozhatnak meg” – közölte Nagy József somorjai edző. A csallóközi lányok közül Hanzel Gyöngyi vitte a legtöbbre, ötödik lett, alig szorult ki a nyolcas döntőből Szinghoffer Sandra (10.). „Gyöngyi betegsége után csak ötödik versenyén indult. Egyre jobban vív, s ezúttal már eredményes is volt. A világranglistán a 36. helyre tornázta fel magát, de vele azonos korosztályú, azaz kadett lány csak öt előzi meg a névsorban.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?