Érettségi után elmegy Pozsonyból

Mihály Ede tizenkét évvel ezelőtt a romániai Csíkszeredán kezdett jégkorongozni, majd az alapiskola befejezése után Szlovákiába, Pozsonyba költözött. Mégpedig a hoki miatt. A Duna utcai Magyar Tannyelvű Gimnázium 18 éves diákja a Ružinov korosztályos csapataiban játszik.

Mihály Ede tizenkét évvel ezelőtt a romániai Csíkszeredán kezdett jégkorongozni, majd az alapiskola befejezése után Szlovákiába, Pozsonyba költözött. Mégpedig a hoki miatt. A Duna utcai Magyar Tannyelvű Gimnázium 18 éves diákja a Ružinov korosztályos csapataiban játszik.

Mikor határozta el, hogy külföldön folytatja?

Már jóval az általános iskola utolsó évfolyama előtt. Tízéves korom óta az Újpestben is szerepeltem vendégjátékosként, akkor, amikor nálunk szüneteltek a küzdelmek. Csak nemzetközi tornákra jártam a lila-fehérekkel, s ezeken a viadalokon láttam, mennyivel magasabb szinten van a jégkorong, mondjuk, Szlovákiában, mint nálunk vagy Magyarországon.

Miért éppen Szlovákiát választotta?

Csíkszeredáról hatan is Magyarországra költöztek, én viszont olyan országba akartam menni, ahol biztosított a fejlődésem. Az Újpest egyik klubvezetője nagyon jól ismeri a pozsonyi Ružinov hokiszakosztály egyik edzőjét, az ő javaslatára kerültem a szlovák fővárosba.

Nehéz volt kiharcolni a csapatba kerülést?

Három évvel ezelőtt, augusztusban elvittek az iglói edzőtáborba, amely után a tréner azt mondta, maradhatok. Azt hittem, egy-két hét múlva hazamehetek a cuccomért. Sajnos, csak fél év múlva találkozhattam a szüleimmel, ugyanis időközben elkezdődött a bajnokság. Az ifiknél mutatkoztam be, most már a junioroknál is jégre lépek.

Milyen gyakran jár haza?

Évente csak háromszor. Ez most már nem okoz problémát, megszoktam a távollétet. Jól érzem magam a récsei kollégiumban. Még akkor is hazaugrom, ha a román junior válogatottban szerepelek.

Lassan már a felnőttek között is játszhat. Marad a Ružinovban?

Amíg iskolába járok, addig egészen biztos. S ha meghívnak az A-csapatba, szívesen jégre lépek. Az szinte biztos, hogy az érettségi után nem maradok Pozsonyban. Világot szeretnék látni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?