Emelt fővel búcsúztak a hodosiak

Nincs miért szégyenkezniük a hodosiaknak, még annak ellenére sem, hogy a labdarúgó Slovnaft Cup 4. fordulója jelentette számukra a végállomást.A nyugat-szlovákiai IV.

Nincs miért szégyenkezniük a hodosiaknak, még annak ellenére sem, hogy a labdarúgó Slovnaft Cup 4. fordulója jelentette számukra a végállomást.

A nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának csallóközi újonca ugyan szerda délután hazai pályán 1:2-es vereséget szenvedett a két emelettel feljebb játszó iglóiaktól, de a meccs végén zúgott a „Szép volt, fiúk!”, ami a szurkolók részéről nem csupán a vesztesek jó teljesítményének, hanem egyben az előző három kupacsata fokmérője is volt.

A mérkőzésre kilátogató futballkedvelők (mintegy nyolcszázötvenen voltak) egyike a pénztárnál a jegyárat kifogásolta. „Jól hallottam? Három eurót kérnek a belépőért? Alighanem ligameccset játszunk. Sörre már nem marad a zsebpénzből” – morfondírozott a költségvetésben keletkezett hiány miatt az egyik szurkoló. A lelátón összesereglett nézők között ott volt a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnöke, Benovič Árpád, a hazaiak korábbi sikerkovácsa, Győri Zsolt, de Czuczor Attila, a nagymegyeriek trénere is árgus szemekkel figyelte a vetélytárs futballistáinak a teljesítményét. Szombaton ugyanis a termálosok a hodosiakat fogadják a régióderbin. Többen DAC-sállal a nyakukban érkeztek Dunaszerdahelyről. A szomszédos nagyabonyiak pedig egy huncut mosoly kíséretében a „Hodosiak vagytok, kapanyelet kaptok” mondattal köszöntötték, heccelték helybeli ismerőseiket. A néhány kulcsjátékosukat nélkülözni kénytelen hazaiak előtt adódott az első ziccer, de a 3. percben a vendégek szereztek vezetést. A vendéglátók megrázták magukat, több góllal kecsegtető helyzetet is kidolgoztak. Érsek és Belkovics a kapufát találta telibe. A vendégek inkább a kontrákra összpontosítottak.

Fordulás után növelték előnyüket az iglóiak. A hazaiak azonban szépítettek, és a 85. percben akár egyenlíthettek volna: Bartal egyedül tört kapura, de a döntő momentumban elpattant tőle a labda. Az utolsó percekben kigyúltak a fények, a szürkület miatt bekapcsolták az esti világítást. Ekkor már a hazaiak hálóőre, Jaroslav Olejník is a vendégek kapuja elé futott fejelni, de az iglóiak kivédekezték a győzelmet.

Öltözőbe vonuláskor a nézők tapsoltak, a vesztesek edzője azonban csalódott volt. „Jobbak voltunk, továbbjutást érdemeltünk. Sok ziccer maradt kihasználatlanul. A góllal kecsegtető helyzetek befejezésénél hiányzott a higgadtság, a minőség. A szerencse is elpártolt tőlünk” – értékelte védencei produkcióját Rostislav Prokop.

„Nem vallottunk szégyent. Csak magunkat hibáztathatjuk a vereségért. Amatőrök vagyunk. Az erőviszonyok, a lehetőségeink függvényében túlteljesítettük az elvárásokat. Jó érzés volt, hogy a kupabúcsú ellenére is sokan gratuláltak, méltatva bravúrsorozatunkat. A Slovnaft Cup meglepetéscsapata voltunk, ezentúl a bajnokságra összpontosítunk” – nyilatkozta elégedetten lapunknak a Prokop-legénység helytállását ecsetelve Balódi László, Hodos polgármestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?