Elutasított óvás után életbe lépett az eltiltás

Békéscsaba. „Derült égből villámcsapásként ért a hír...“ – mondta szombat reggel, a ZTE elleni mérkőzés napján Supka Attila, a Békéscsabai Előre FC vezetőedzője, miután pénteken késő este a klub székházából felhívták telefonon, és közölték vele: felmentik a munkavégzés alól, és szerződést bontanak vele.

Békéscsaba. „Derült égből villámcsapásként ért a hír...“ – mondta szombat reggel, a ZTE elleni mérkőzés napján Supka Attila, a Békéscsabai Előre FC vezetőedzője, miután pénteken késő este a klub székházából felhívták telefonon, és közölték vele: felmentik a munkavégzés alól, és szerződést bontanak vele.

Persze az ügynek előzményei vannak.

Éppenséggel két hónappal korábbra nyúlnak vissza a szálak, amikor március 13-án lejátszották a Videoton–Békéscsaba mérkőzést, és amelyik találkozón a csabaiak vezetőedzője a szünetben az öltözőfolyosón megsértette Világi Balázs játékvezetőt, miután a bíró a 44. percben kiállította egyik játékosát, Valentényi Viktort. Ezzel együtt Supka Attilát is piros lappal a lelátóra száműzte a játékvezető, majd az eset a fegyelmi bizottság előtt folytatódott.

Folytatódott, mégpedig oly módon, hogy a testület a csabaiak vezetőedzőjét visszaesőként – korábban éppen egy másik Békéscsaba–Videoton mérkőzéseken történtek miatt (nem mellékesen: ott is megsértette a játékvezetőt) – május 31-éig eltiltotta tevékenysége gyakorlásától. Supka Attila fellebbezett, és addig is marad(hatott) a kispadon, amíg meg nem érkezett az MLL fegyelmi bizottságának levele, amelyben elutasították a vezetőedző óvását.

Ezt követően ült össze péntek este a békéscsabai klub tulajdonosi köre, és úgy határozott, a fegyelmi életbe lépésével egyidejűleg felmentik Supka Attilát a munkavégzés alól, helyére pedig az eddigi pályaedzőjét, Németh Zoltánt ültetik.

„Ez volt Supka Attila rövid időn belüli második kínos esete a játékvezetőkkel szemben, ezért döntött úgy a tulajdonosi kör, hogy felmenti a vezetőedzőt a további tevékenység alól, és kezdeményezi a munkaszerződés felbontását – mondta Kerekes I. Györgyné, az Előre FC Kft. ügyvezetője. – A fegyelmi életbe lépése ugyanis egyben azt is jelenti, hogy nem tudja a munkáját végezni, hiszen mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta a bizottság, így például a kispadra sem ülhet le a bajnoki mérkőzéseken. Mindez pénteken az esti órákban dőlt el, következő lépés az lesz, hogy leülünk Supka Attilával az elválás részleteinek megbeszélésére.”

Hogyan emlékszik a történtekre e kínos ügy főszereplője...

„Valóban péntek késő este hívtak fel telefonon, és közölték velem a döntést – mondta Supka Attila. – Nem volt benne a levegőben a menesztésem, így aztán nehéz erről az esetről beszélni. Elsőre abban egyeztünk meg, igyekszünk tisztességesen elválni, és megoldani a helyzetet, a részletekre csak ezután térünk ki. Ha már így alakultak a dolgok, szeretnék korrekten megegyezni az elválásban, és nem szeretnék sárdobálásba kezdeni.”

A történet tehét az elkövetkezendő napokban folytatódik – a ZTE elleni meccsen már Németh Zoltán irányította a Békéscsabát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?