Elsőség a halálcsoportban

Ostrava. Szlovákia kiválóan helytállt a sorsolás után halálcsoportnak nevezett F-csoportban, és Finnország szerda esti legyőzése után az első helyen végzett. Teljesítményével a torna éremesélyesévé lépett elő.

Šatan finneknek lőtt második gólját ünnepli a szlovák cserepad. Ma az oroszok következnek... Reuters-felvételTekintélyt teremtő volt a finnek legyőzése. Van mitől tartaniuk a következő ellenfeleknek: ma Oroszország, vasárnap Dánia, hétfőn Svédország lesz Šatanék riválisa az F-csoportban.

„Beigazoltuk, hogy sokra vágyunk a vb-n. Kicsit tartottam a finnek elleni összecsapástól, de csapaton remekül játszott. Mindnyájuknak köszönöm, főleg a kapus, Lašáknak. Rendkívül fontos volt, hogy mindig mi vezettünk, és egyszer sem kellett a skandivák előnyét ledolgoznunk. Fölöslegesen nem hagytuk magunkat kiállítani, és a finnek támadási erejét is visszafogtuk” – értékelte a látottakat František Hossa, a szlovák válogatott vezetőedzője.

Aztán sorra dícsérte játékosait, főleg az NHL-ben szereplőket emelte ki. „Igazán fontos, hogy sorra ütik a gólokat. Remekül játszik Chára, aki összefogja a védelmünket. Szerintem jelenleg ő a torna legjobb hátvádje.”

Három szlovák csillag is véleményt mondott a finnek legyőzéséről – Ľuboš Bartečko: „Remek dolog, hogy három ponttal folytatjuk. Nagyon elégedettek lehetünk.” Marián Gáborik: „Fontos győzelmet arattunk. Örülök, hogy gólokkal vettem ki belőle a részemet.” Pavol Demitra: „Játékunkért egyest érdemelünk. Mindegyik alakzat kiváló volt, Lašák villogott. Ha így folytatjuk tovább, senkitől sem kell félnünk a további meccseken.”

A következő ellenfél ma este az erős orosz válogatott lesz. „Több kiválóság szerepel soraiban, főleg a csatárai remekelnek. Jasin a kulcsfigura, de sokra képes a két fiatal titán, Kovalcsuk és Ovecskin is” – vélekedik a Tyihonov-legénységről František Hossa. – Felelőségteljesen felkészülünk a meccsre, csak utána jöhet a kikapcsolódás. Szombaton pihenünk egyet, hogy a dánok és a svédek ellen felfrissülve folytathassuk a tornát.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?