Először Eb-ezüstérmesek

Küzdelemben jeleskedtek kyokushin karatékáink a bukaresti Európa-bajnokságon. Először állhattak a dobogó második fokára, és máris ketten lettek ezüstérmesek: Németh Carmen és Tóth Eszter. Miroslav Rybár bronzérmet hozott haza. Összesen heten képviselték Szlovákiát.

Küzdelemben jeleskedtek kyokushin karatékáink a bukaresti Európa-bajnokságon. Először állhattak a dobogó második fokára, és máris ketten lettek ezüstérmesek: Németh Carmen és Tóth Eszter. Miroslav Rybár bronzérmet hozott haza. Összesen heten képviselték Szlovákiát. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szlovák válogatott ilyen jól szerepelt – állapította meg Rácz Norbert, a Szlovák Kyokushin Karateszövetség elnöke, aki edzőként is ténykedett a kontinensviadalon. – Tizenöt évig jártunk az Eb-re, és semmilyen érem sem jutott nekünk. Idén pedig már másodszor voltunk dobogón: Lyonban Németh és Rybár volt harmadik, és most meg jött a bukaresti ráadás. Katában csak közép-európai viszonylatban vagyunk jók, a kontinensviadalon az már kevés, ott nincs esélyünk. Sokan vannak a súlycsoportokban, és igen kevesen kerülnek a döntőbe, de ahhoz is nagyon a pontozók kedvében kell járni. Kumitében más a helyzet. Ha valakit leütnek, azt nem lehet elcsalni, elnézni, az puszta tény. Tanítványaink nagyon jók voltak Bukarestben, remekeltek. Pedig még a sorsolás sem kedvezett nekik. Sokat edzenek, és megvan az eredménye.

A párkányi Németh Carmennek már csak az arany hiányzik az Eb-ről. Ezüstútja során a juniorok között román, majd kazah ellenfelét legyőzve jutott a döntőbe, ahol magyar lánnyal vesztett. Az alistáli Tóth Eszter a diákoknál orosz, majd iráni karatéka legyőzése után szintén bekerült a döntőbe, ahol nagy csatában alulmaradt egy újabb orosz versenyzővel szemben. Miroslav Rybár a 35 év feletti szeniorok mezőnyében lett bronzérmes. Két szoros vereséget is megemlítenék: az ifjúsági Tóth András, Eszter fivére bírói döntéssel vesztett iráni ellenfelével szemben. A mindössze 58 kilós Dobos Evelyn a diákok nehézsúlyú, azaz +45 kg-os súlycsoportjában megkapta a legnehezebb ellenfelet a mezőnyben, a hazai lány 87 kg-ot nyomott. Evelyn hiába rúgta őt többször is fejbe, a bírák a románt látták jobbnak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?