Először bajnokok a légi öregfiúk

A tavalyi győztes Stavreco együttesének nem sikerült a címvédés, ugyanis drámai végjátékban, büntetőpárbaj után a légi FC csapata hódította el idén a Dunaszerdahelyi Járási Öregfiúk Bajnokságának első helyét.A tavasz–ősz lebonyolítási rendszerben zajló hagyományos pontvadászat két csoportgyőztese, a

A tavalyi győztes Stavreco együttesének nem sikerült a címvédés, ugyanis drámai végjátékban, büntetőpárbaj után a légi FC csapata hódította el idén a Dunaszerdahelyi Járási Öregfiúk Bajnokságának első helyét.

A tavasz–ősz lebonyolítási rendszerben zajló hagyományos pontvadászat két csoportgyőztese, a nyugati csoport első helyén végző légiek a keleti csoport győztesével, a dunaszerdahelyi Stavreco csapatával találkoztak a döntőben. Az első mérkőzésen a házigazda légiek, a visszavágón pedig a Stavreco győzött 2:1 arányban. Mivel összesítésben 3:3 volt az állás, tizenegyesek döntöttek az elsőség sorsáról. A légi gárda 4:3 arányban bizonyult jobbnak, így ők végeztek az élen. A csallóközi öregfiúk bajnokságának történetében első alkalommal került légi csapat győztesként a krónikába.

A finálét megelőzően, az utolsó csoportmeccsen azonban nem léptek pályára az addig veretlenül menetelő légiek… „A gelleiek elleni korábbi időpontra tervezett összecsapást többször is elhalasztottuk. Mivel a csoportzárót végül is egy héttel a finálét megelőzően kellett volna pótolnunk, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a párharcot kiengedjük. Nem akartunk sérülést kockáztatni. Sok más csapattal ellentétben nálunk nem volt játékosfogyatkozás. Bő, huszonkét fős kerettel rendelkeztünk. Több esetben, például a diósförgepatonyiaknak és a felbáriaknak, mi adtunk kölcsönbe futballistákat, hogy tizenegy emberrel tudjanak pályára lépni ellenünk. Ugyancsak fontosnak tartom, hogy mezünket a korábban csapatunkban tüsténkedő légiek viselték. Zömmel a negyven év felé araszolók küzdöttek a sikerért, de a hetven felé ballagó Bindics Béla és Sipos Zsigmond is csatasorba állt. A bajnokságban FC Lég néven szerepeltünk. A csoportban a legnagyobb riválisunknak a diósförgepatonyiakat tartottuk, de ők menet közben elfogytak. Jó játékerőt képviseltek a felbáriak és a gelleiek” – nyilatkozta lapunknak Csölle József, a légi futballklub elnöke, a légiek defenzívájának pillére.

Rajta kívül a bajnokcsapatban leggyakrabban Varga György, Sárközi Boris, Csiba Ferenc, Nagy Krisztián, Tóth Barnabás, Csölle Márió, Szűcs Tamás, Végh László, Bindics Béla, Sipos Zsigmond, Ľuboš Gašparík, Pavol Hacaj, Čomor Péter és Tomáš Krafčik lépett pályára. Edzőjük Rigó László, intézőjük pedig Helész Zsolt volt.

„Tavaly a harmadik helyen zártunk, idén mi hódítottuk el a trófeát. Az izgalmakban bővelkedő döntő színvonalára nem lehetett panasz, a futballhívek elégedettek voltak a produkcióval. A több egykori kiválóságot felvonultató Stavreco, mely az alapszakaszban az összes mérkőzését megnyerte, játékosai csalódottan vonultak le a pályáról a mindent eldöntő kisudvarnoki csata után. Mivel vendéglátóként mindkét csapat 2:1 arányban győzött, ezért tizenegyespárbaj zárta az idei kiírást. Én ugyan a második sorozatban a felső lécet találtam telibe, de a társak lába nem remegett meg, s 4:3 arányban diadalmaskodtunk. Megérdemelten. A győzelmet annak rendje és módja szerint megünnepeltük. Példaértékűnek tartom önfenntartó kollektívánk összetartó erejét, mely sikerünk legfontosabb összetevője” – ecsetelte diadalukat Csölle József.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?