Elhárult a csődveszély Nyitrán

Nyitra/Pozsony. A jóval szebb napokat látott nyitrai együttes a 13. helyről várja II. labdarúgóliga tavaszi folytatását. Komoly anyagi gondokkal küszködik a klub, decemberben még az is felmerült, hogy esetleg csődbe jut az egyesület.

Nyitra/Pozsony. A jóval szebb napokat látott nyitrai együttes a 13. helyről várja II. labdarúgóliga tavaszi folytatását. Komoly anyagi gondokkal küszködik a klub, decemberben még az is felmerült, hogy esetleg csődbe jut az egyesület. Ugyanis a helyi önkormányzat összesen 1,3 millió támogatást hagyott jóvá, holott csak a stadion működtetési költségei évente 4,5 millió koronát tesznek ki. Január elején azonban megváltozott a városatyák hozzáállása, s úgy tűnik, fellégezhetnek a labdarúgók. Az egyesület részvénytársasággá alakul át, a hónap végéig megvásárolhatók az 1000 koronás részvények.

Ami csapatot illeti, Molnár Zoltán irányításával a bajnoki rajtig hazai környezetben készül. Egyelőre csak Peter Burák távozott, a jó képességű hátvéd a ligetiekhez igazolt. Az Artmedia a vételár mellett három játékost, Milan Kusalíkot, Michal Drobnýt és Martin Ščasnýt (az utóbbi két futballista ősszel a DAC-ban szerepelt) is felkínált júniusig kölcsönbe. Rajtuk kívül a feketenyéki Gasparovics László (korábban Vágsellyén és Dunaszerdahelyen rúgta a labdát) és a podbrezovái Patrik Koňušík érkezett.

„Örülök, hogy kezd normalizálódni a helyzet klubnál. Sajnos sérülések és betegségek nehezítik a munkát, jelenleg is hét kulcsemberre nem számíthatok. Az új szerzemények igyekeznek, remélem, a csapat hasznára lesznek. Feltétlenül gólerős csatárra van szükségünk, érdeklődtünk a puhói Ľubomír Perniš iránt, ám a Matador túl sokat kért. Bízom benne, hogy tavasszal sikerül előbbre lépnünk, s a középmezőnyben zárunk ” – mondta lapunknak Molnár Zoltán vezetőedző.

A nyitraiak eddig két előkészületi mérkőzést játszottak, Aranyosmaróton 2:0-ra nyertek, Nagytapolcsányban viszont a 1:0-ra kikaptak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?