Életben maradtak a Real álmai

Pozsony. A klubcsapatok nem hivatalos Európa-bajnoksága második csoportkörének harmadik (szerdai) játéknapján mindegyik otthon játszó csapat egy góllal nyert, az AC Milan és Manchester United tulajdonképpen már a negyeddöntőben érezheti magát.

A Real a legutóbbi öt meccsén képtelen volt nyerni, így a Dortmund ellen győzelmi kényszer volt az együttesen: ha itt nem gyűjti be a három pontot a gárda, akkor nagy valószínűséggel szégyenszemre még a legjobb nyolcba sem jut. Végül is a Real, ha nehezen is, de nyert. Manchesterben a United–Juventus öszszecsapás rangadó jellegét némileg elvette ez a tény, hogy az olaszokon végigsöprő influenzajárvány miatt a Juvének alig maradt bevethető játékosa. Amikor a mérkőzés napjának délelőttjén Thuram, Trézéguet és Ferrara is kidőlt a sorból (öten már el sem utaztak Manchesterbe, nem beszélve a régóta sérült Tudorról és Del Pieróról), akkor a taljánok kérték a találkozó elhalasztását, ám az UEFA ebbe nem egyezett bele. Ferrara és Trézéguet végül vállalni tudta a játékot. Bár a gárda kissé valóban tartalékos volt, azért két kivétellel így is csupa olyan focista játszott, aki már bemutatkozott hazája válogatottjában. Persze, a soha nem látott összeállítás megtette a hatását, a Manchester az első húsz percben fölényben játszott, és a vezetést is megszerezte, de amint a torinóiak kissé magukhoz tértek, egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, és akár egyenlíthettek is volna. A szerencse azonban elpártolt tőlük, igaz, ők sem panaszkodhattak, amikor a második félidőben Nielsen dán bíró nem ítélt 11-est és elfelejtette kiállítani a kitörő Van Nistelrooyt elütő Chimenti kapust. Az MU azonban egészen addig nem lehetett biztos a három pontban, amíg percekkel a vége előtt a holland támadó csodálatos megmozdulással nem értékesítette Beckham nem kevésbé csodálatos beívelését.

A Vörös Ördögök a győzelemmel szinte biztosan a legjobb nyolc között érezhetik magukat, a második helyért viszont nagy küzdelem várható, de a Juventus fő ellenfele némi meglepetésre nem a Deportivo, hanem a Basel lehet. A svájciak ugyanis legyőzték a galíciai gárdát, amelynek így csak minimális esélye van a továbbjutásra. Többnyire a hazai csapat játszott fölényben, a BL elő fázisában megcsodált, kompromisszummentes támadójátékát nyújtotta, és a szinte tökéletesre csiszolt csapatmunka rendkívül látványos futballt produkált.

BL-EREDMÉNYEK

C-CSOPORT: Real Madrid–Dortmund 2:1 (1:1), góllövők: Raúl (43.), Ronaldo (56.), ill. Koller (30.), 60 ezer néző. Real: Casillas–Salgado, Helguera, Pavon, R. Carlos–Makelele, F. Conceicao–Raúl, Figo, Zidane (81. Solari)–Ronaldo (74. Guti). Dortmund: Lehmann–Evanílson (83. Ricken), Wörns, Metzelder, Dede–Reuter (76. Kehl), Rosický, Frings–Ewerthon, Koller, Amoroso (67. Reina). Milan–Lokomotiv Moszkva 1:0 (0:0), góllövő: Tomasson (62.), 72 ezer néző. Milan: Dida–Brocchi (79. Simic), Nesta, Costacurta, Maldini–Gattuso, Pirlo–Tomasson (68. Seedorf), Ruí Costa (63. Serginho), Rivaldo–Inzaghi. Lokomotiv: Ovcsinyikov–Szenyikov, Pachinine, Nyizegrodov–Lekcsetov, Ignasevic (83. Parks), Maminov, Obradovics–Buznyikin (46. Izmajlov), Loszkov–Pimenov.

1. AC Milan 3 3 0 0 3:0 9

2. Real 3 1 1 1 4:4 4

3. Dortmund 3 1 0 2 3:4 3

4. Lokomotiv 3 0 1 2 3:5 1

A 4. fordulóban (február 25., kedd): Dortmund–Real, Lokomotiv–AC Milan.

D-CSOPORT. Basel–La Coruna 1:0 (1:0), góllövő: H. Yakin (30.), 30 ezer néző. Basel: Zuberbüher–Haas, Zwyssig, M. Yakin, Atouba–Cantaluppi–Barbaris, H. Yakin (85. Varela), Chipperfield (70. Duruz)–Gimenez, Rossi (51. Huggel). La Coruna: Juanmi–Romero, Naybet, Andrade, Berenguel–Scaloni, Donato (46. Tristán), Duscher, Sergio (82. Acuna)–Luque (64. Amavisca), Makaay. Manchester United–Juventus 2:1 (1:0), góllövők: Brown (4.), Van Nistelrooy (85.), ill. Nedvěd (92.), 67 ezer néző. MU: Barthez–G. Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre (52. O Shea)–Beckham, Butt, Keane, Giggs (91. Forlán)–Scholes (80. Solskjaer), Van Nistelrooy. Juventus: Chimenti–Zenoni, Ferrara, Montero, Pessotto–Camoranesi, Tacchinardi, Davids, Nedvěd–Zalayeta, Trezeguet (66. Olivera).

1. Manchester 3 3 0 0 7:2 9

2. Juventus 3 1 1 1 7:4 4

3. Basel 3 1 0 2 2:7 3

4. Deportivo 3 0 1 2 2:5 1

A 4. fordulóban (február 25., kedd): La Coruna–FC Basel, Juventus–Manchester United. (O-SR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?