Elégedetlen a döntéssel

Budapest.

Budapest. A Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya elutasította Szerdahelyi Szabolcsnak a sportegyesületek egykori vezetőorvosának feljelentését, amelyet bűnszövetségben elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt tett a kalapácsvető Annus Adrián, valamint az elkövetéshez segítséget nyújtó, ismeretlen bűnsegédek ellen. A Deport-56 elnöke kijelentette, hogy panasszal él a határozat ellen és kéri a nyomozás elrendelését. Szerinte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jegyzőkönyvében az szerepel, hogy Annusnak az athéni játékokon leadott két vizeletmintája nem egy embertől származik. Szerdahelyi Szabolcs, aki korábban több közleményben bírálta a MOB vezetését az athéni doppingesetek kapcsán, úgy véli, ez felveti azt a megalapozott gyanút, hogy Annus jogtalan haszonszerzés végett megtévesztette a doppingellenőröket, amihez felkészült segítőkre volt szüksége.

A feljelentést elutasító határozat szerint viszont Annus célja az olimpián való minél jobb sporteredmény elérése és nem az aranyéremért kitűzött díj jogtalan megszerzése volt, ezért büntetőjogi értelemben nem lehet csalásról beszélni, még akkor sem, ha a feljelentésben foglaltak esetleg megfelelnek a valóságnak.

Annus Adriánt az utólagos mintaadás megtagadása miatt zárták ki az athéni ötkarikás játékokról és fosztották meg aranyérmétől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?