Egyetlen olimpiai kvóta a tét

Nagykanizsa/Celje. Az előjelek nem voltak kedvezőek, ennek ellenére teljes nyugalommal utazhatott a magyar férfi kézilabda-válogatott a ma rajtoló szlovéniai Európa-bajnokságra.

Nagykanizsa/Celje. Az előjelek nem voltak kedvezőek, ennek ellenére teljes nyugalommal utazhatott a magyar férfi kézilabda-válogatott a ma rajtoló szlovéniai Európa-bajnokságra. Azért nem kell idegeskedni, mert a fő célkitűzést, az olimpiai indulási jogot Skaliczki László szövetségi kapitány csapata már egy évvel korábban, a portugáliai világbajnokságon kiharcolta azzal, hogy a hatodik helyen végzett.

Mondhatni szerencsére, mert a mostani Eb előtt több sérülés és betegség is borzolta a kedélyeket. Kezdődött azzal, hogy a világ egyik legjobb átlövőjét, a tavalyi vb-n gólkirály Perez Carlost megműtötték. Aztán a kapus Perger Zsolt, majd Lendvay Péter dőlt ki a sorból. Később Nagy László hagyta ki a madridi tornát gyász miatt, majd szombaton Mohácsi Árpád lázasodott be, de kedden már gyógyultat jelentett. Végül a kapitány arra kényszerült, hogy a nagy tehetségnek tartott, még csak 20 éves Császár Gábornak küldjön meghívót.

Ennek ellenére az együttes jól szerepelt a felkészülés során. Decemberben Szlovákiában a körbeverések miatt ugyan harmadik lett, később Spanyolországban már csak rosszabb gólkülönbséggel végzett a hazaiak mögött. A múlt heti borsodi tornát pedig pontveszteség nélkül megnyerte.

Az Eb-re vonatkozó célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés, ez azonban nem ígérkezik könnyűnek. Mégpedig azért nem, mert néhány, a világ közvetlen élvonalába tartozó rivális az „életéért” harcol, ugyanis nincs még athéni kvótája, s Szlovéniában csak egy helyet adnak ki. Ilyen „cipőben jár” például az olimpiai ezüstérmes Svédország, amely az eddigi öt Eb közül négyszer – ezek közül az utóbbi három során – aranyérmes volt, az előző kontinensviadalon bronzérmes Dánia, vagy éppen Szerbia-Montenegró, Portugália, valamint a házigazda Szlovénia. A várható öldöklő küzdelem miatt is várják a mostanit minden idők legjobb Eb-jének.

Skaliczki László kerete – kapusok: Szathmári, Fazekas; mezőny-játékosok: Buday, Ilyés, Mezei, Mocsai, Gál, Iváncsik, Rosta Miklós, Kertész, Császár, Diaz, Pásztor, Laluska, Mohácsi, Nagy. A négy négyes csoportban kezdődik az Eb. A magyarok a C-jelű kvartettben – sorrendben – Csehország, Izland és Szlovénia ellen lépnek pályára. Utóbbi két csapat nagyon erős, vagyis mindjárt a nyitótalálkozó kiemelt fontossággal bír a középdöntőbe jutást illetően.

A csoportbeosztás – A (Velenje): Oroszország, Svájc, Svédország, Ukrajna; B (Ljubljana): Spanyolország, Horvátország, Dánia, Portugália; C (Celje): Magyarország, Csehország, Izland, Szlovénia; D (Koper): Franciaország, Lengyelország, Németország, Szerbia-Montenegró.

A mai műsor

A CSOPORT, 18.00: Oroszország–Svájc; 20.30: Svédország–Ukrajna.

B CSOPORT, 18.00: Spanyolország–Horvátország; 20.30: Dánia–Portugália.

C CSOPORT, 18.00: Csehország– Magyarország; 20.30: Izland–Szlovénia

D CSOPORT, 18.00: Franciaország–Lengyelország; 20.30: Németország–Szerbia-Montenegró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?