Egyéni csúcsok sorozata

Nagymegyer. Ismét taroltak a csallóközi város fiatal súlyemelői. Ezúttal az otthonukban rendezett 13-14 éves diákok csapatbajnokságának 3. fordulójában leckéztették meg az egész szlovákiai mezőnyt, és utcahosszal lettek országos elsők.

Nagymegyer. Ismét taroltak a csallóközi város fiatal súlyemelői. Ezúttal az otthonukban rendezett 13-14 éves diákok csapatbajnokságának 3. fordulójában leckéztették meg az egész szlovákiai mezőnyt, és utcahosszal lettek országos elsők. „Ha másfél tagú csapattal álltunk volna ki, akkor is megnyerjük a bajnoki címet” – állítja Buzgó Lajos vezető-edző, és a számok neki adnak igazat, mert két forduló után valóban hatalmas volt a nagymegyeriek előnye. Mindegyik hazai fiú egyéni csúcsot emelt, ráadásul öten 200 Sinclaair-pont fölötti teljesítménnyel, amire Szlovákiában mindössze kilencen képesek. Az aranyérmes együttes tagjai: Ábrahám István (228 pont), Kázmér Lucián (222), Milan Feledi (220), Jávorka Béla (218), Simonyics Erik (209), Dorozlay Miklós (187) és Németh István (180, csak 36 kilós). „Remek csapatunk van, egy pillanatig sem volt kétséges, ki lesz az első. Sikerkovácsolásunknak nincs különösebb titka: tízéves korban kezdjük a felkészülést – két esztendeig versenyzés nélkül, csak utána következnek az igazi kihívások” – jegyzi meg a vezetőedző, aki azt is elmondta, hogy a szövetség üres kasszája miatt anyagi támogatás nélkül rendezték meg a bajnokságot, s az indulók maguk állták kiadásaikat. Két kölcsönversenyzőt is adtak ellenfeleiknek a nagymegyeriek: Marián Bubiš (172) a rózsahegyiek legjobbja lett, Szabó Zoltán (134) pedig a Dukla Trenčín színeiben indult.

A nagymagyari diákcsapat erősségéről az is árulkodik, hogy közben megmérkőzött Budapest válogatottjával, és 1356:1139 arányban legyőzte a visszavágásra készült és alaposan meglepődött vendégeket. Kialakult a Szlovák Kupa végső sorrendje is: a trencséni Erik Fabo mögött a nagymegyeri Ábrahám István végzett a második helyen, és még három klubtársa volt a legjobb hatban (4. Kázmér, 5. Feledi, 6. Jávorka). (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?