Egervári a Vasas edzője

Egervári Sándor lett a Vasas labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Elődjével, Tamási Zsolttal az együttes eredménytelensége miatt bontott szerződést a klub. A Nyíregyháza vezérkara is a trénerváltás mellett döntött, Herédi Attila helyére a Détári Lajos, Szabó András kettőst nevezte ki.

A budapesti piros-kékeket a mai, tatabányai Magyar-kupa-mérkőzésen már Egervári Sándor irányítjaGyorsan megtalálta a távozó Tamási Zsolt vezetőedző utódját a Vasas. A szóba került két szakember – Egervári Sándor és Csank János – közül már tegnap kiválasztották az új szakvezetőt Egervári személyében. Az új vezetőedző a következő bajnokság végéig kötött szerződést. A gyors döntésre azért volt szükség, mert a Vasas ma már Magyar-kupa-mérkőzést vív Tatabányán. „Nehéz sorozat előtt áll a csapat, hiszen a kupameccs után a Ferencváros és a Debrecen következik a bajnokságban. Utóbbi két mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek a két, aranyéremre is pályázó gárda ellen, ezért már két ponttal is elégedettek lehetnénk. Szeretnénk tehát felborítani a papírformát, ha azonban nem sikerül, akkor sem esünk majd pánikba, hiszen hosszú távra vállaltam el a munkát a piros-kékeknél. Bízom azonban abban, hogy a Fradi és a DVSC elleni összecsapásban a játékosaim az önbizalmuk, az önbecsülésük miatt, na meg szakmai hiúságból is jó eredményt érnek el” – mondta Egervári. A Vasast megelőzően az MTK-nál dolgozó szakember azt is elárulta, a következő két hétben elsősorban a mentális felkészítésre helyezi majd a hangsúlyt. „Nem hinném, hogy a labdarúgók nincsenek megfelelő fizikai állapotban, de ha mégis így van, a következő egy-két hétben kiderül – tette hozzá a szakember.

A Nyíregyháza vezetősége is az edzőváltás mellett döntött, és Herédi Attila helyére a Szabó András, Détári Lajos edzőpárost nevezte ki. A csapat hat forduló után három ponttal az utolsó előtti helyen áll az Arany Ászok Ligában. Mivel csak Szabó András rendelkezik az élvonalban szükséges pro-licenccel, azért Détári Lajos hivatalosan szakmai igazgatóként tevékenykedik. Szabó András utoljára az akkor még másodosztályú Pápánál tevékenykedett, míg Détári Lajos a nyáron egy ideig a Diósgyőr edzéseit vezette, majd Kiprich József érkeztével távozott Miskolcról, és azóta a Budapest-bajnokság I/B osztályában szereplő Unione csapatát irányította játékos-edzőként.

Edzőcsere lehet Diósgyőrött is – a gyengén szereplő és nehéz helyzetben lévő, a kizárás árnyékában készülő együttesnél egyes hírek szerint már nem Kiprich Józseffel képzelik el a jövőt... Ezt a hírt erősítette az, hogy egyik miskolci hetilapban Kuti István, a Diósgyőri BFC tulajdonosa elmondta: a csapat kizárása után Détári Lajos nyilatkozatát – miszerint az ötszörös világválogatott sajnálja a piros-fehéreket, annál is inkább, mert hamarosan ő ült volna le a kispadra – inkorrektnek tartja, mert valóban tárgyaltak egymással, ám megállapodásig nem jutottak el. Kuti István hozzátette: amennyiben mégis változás lesz az edző személyében, döntését az eredménytelen szereplés, valamint Kiprich József magatartásbeli problémái miatt hozhatja meg. Információnk szerint a DBFC vezetői már fel is vették a kapcsolatot, Csank Jánossal és Pintér Attilával, igaz, Kuti István nem akarta kommentálni értesülésünket. (NS, m, nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?