Döntetlen nélkül zárták az őszt a jányokiak

janyok
Jányok |

A légiek elleni hazai idénynyitón 3:4-es vereséggel rajtolt el, a csenkeiek elleni idegenbeli idényzárón vereséggel (1:2) zárta a fociőszt a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában júniusban bajnokságot nyert jányoki együttes.

A Lyžica Gábor edző által irányított felső-csallóköziek nem éltek a feljutás lehetőségével, maradtak a legalsó szintű kerületi bajnokságban. Az őszi idény befejezése után 21 ponttal a tabella 7. lépcsőfokán telelnek, minden mutatóban egyformán állnak. Mérlegük 7 győzelem és hét vereség. Érdekesnek találtuk, hogy a kollektíva játékosai 24-szer találtak az ellenfelek kapujába, kapusuk ugyancsak huszonnégyszer kapitulált. A legutóbbi bajnoktól azonban ennél többet vártak a szurkolók…

„Ami azt illeti, felemásra sikeredett az őszi szezon. Rossz rajtot vettünk, első meccseinket elpuskáztuk. A nyitányon a 8. percben 2:0-ra vezettünk, a presztízscsatát azonban a légiek nyerték. Az egyházkarcsaiak egyetlen kapura tartó lövésüknek köszönhetően három ponttal távoztak tőlünk. Kismácsédon a 82. percben még mi vezettünk 3:2-re, a párharcot azonban a hazaiak nyerték 4:3-ra. Több ízben elpártolt tőlünk a fociszerencse, de olyan meccseink is voltak, melyeken kapusunk betlizett. Hazai vereségeinket (ezekből egyébként három volt) két idegenbeli diadalunkkal ellensúlyoztuk. Mindent összevetve elmondhatom: a játékkal nem volt gond. Az őszi tizennégy meccs filmkockáit visszapörgetve kilenc ponttal többet szerezhettünk volna” – értékelte lapunknak a fociősz történéseit Lyžica Gábor, a jányokiak edzője.

Vajon emlékszik-e arra, mikor került legutóbb jányoki pontosztozkodás a jegyzőkönyvbe? „Kapásból nem ismerem a választ. Azt viszont tudom, hogy öt alkalommal egygólos vereséggel, kétszer pedig egygólos győzelemmel ért véget a párharcunk. Ez a lejátszott mérkőzések fele. Szerintem a véletlen műve, hogy ősszel egyetlen alkalommal sem döntetleneztünk” – fűzte tovább a gondolatsort a tréner. 

Megtudtuk, a tavaszi idényre való felkészülést január 14-én kezdik a jányokiak, akik azonban az előző évekkel ellentétben nem állnak csatasorba a Pozsonyi Futballszövetség hagyományos téli tornáján. „Idén korábban zárták a jelentkezéseket, mire észbe kaptunk, már kialakult a mezőny. Helyette az Iskra Petržalka szervezésében, úgyszintén műfüves pályákon zajló téli tornán veszünk részt. Ez hat-hét meccset jelent a felkészülési időszakban. Egyébként a jövő év első előkészületi párharcát a szenciekkel játsszuk január 18-án, fazonigazító főpróbánkon, március első napján pedig a Jarovce lesz az ellenfél” – ecsetelte a felkészülés forgatókönyvét Lyžica Gábor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?