Domonkos Kristóf: Óriási élmény az európai kupaszereplés

domonkos

Domonkos Kristóf az elmúlt hetekben már nemzetközi szinten is kipróbálhatta magát a rózsahegyi csapat színeiben. A dunaszerdahelyi nevelésű labdarúgót a szezonkezdetről kérdeztük.

Az elmúlt hetekben hiába kerestük a rózsahegyiek keretében. Mi történt?

Még az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójában sérültem meg, az FC Riga elleni hazai mérkőzésen eltört a lábfejemben egy csont. Rögtön a sérülés után, másnap meg is műtöttek, tehát nagyjából három és fél hete lábadozok.

Mikor térhet vissza a pályára?

Augusztus 22-én vár rám az ellenőrző vizsgálat, ahová viszem magammal a pénteki röntgen eredményét is. A doktor azt mondta, hogy valószínűleg még egy hét rehabilitáció vár rám az ellenőrzés után, aztán elkezdhetem az edzéseket. Jelenleg a pályára még nem tudok menni, de edzőterembe járok és formában tartom magam, erősítek, és már a lábakra is gyúrok. Már nincs szükségem mankóra, nem érzek fájdalmat.

2021 végén még II. ligát játszott komáromi színekben, tehát nagyon gyorsan eljutott oda, hogy nemzetközi mérkőzéseket játsszon. Milyen élmény volt az Európa-konferencialigában szerepelni?

Amikor Rózsahegyre érkeztem, voltak bizonyos céljaim, de azt nem gondoltam volna, hogy az első Fortuna ligás szezonom után már európai kupában fogok játszani. Nagyon vártam a legelső, Zalgiris elleni mérkőzést, és elmondhatom, hogy kicsit ideges is voltam. Hatalmas élmény volt, nagyon jó érzés külföldi csapatok ellen játszani tétmérkőzést, ráadásul így megismerhetjük más országok csapatainak erejét, és magunkat is viszonyítani tudjuk hozzájuk.

Az első fordulóban sikerült kiejteni a litván Zalgiris Kaunast, a második fordulóban viszont kettős vereséggel (0:3, 1:2) búcsúzott a csapat a lett FC Riga ellen. Ennyire jó volt az ellenfél?

A Riga már egyértelműen erősebb csapat volt, mint a Kaunas. Az otthoni 0:3-at csalódásként éltük meg, mert nem gondolom, hogy három góllal jobb volt az ellenfél. Azt a vereséget csak magunknak köszönhetjük. Aztán a visszavágón már nagyon nehéz lett volna fordítani háromgólos hátrányból. Nem állítom azt, hogy simán meglehetett volna a továbbjutás a Riga ellen, mert egy kifejezetten erős csapatról van szó, de sokkal szorosabb is lehetett volna ez a párharc. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt a nemzetközi kupaszereplés, mert fiatal csapat vagyunk, az ilyen mérkőzésekből sokat tudunk tanulni. Az idei tapasztalatokat a jövőben kamatoztatni tudjuk majd.

A Fortuna Ligában a tavalyi impozáns második hely után idén milyen célokkal szerepel a rózsahegyi csapat?

Ez most egy nehezebb időszak a csapat számára, mert nagyon sok sérültünk van, körülbelül nyolc játékos harcképtelen. Emiatt jelenleg fiatalokkal van feltöltve a keret. A szezon végén az első ötben szeretnénk végezni, így beszéltük meg. Öt forduló után még veretlenek vagyunk, de igaz, nyerhető meccseken is döntetleneztünk. Most jönnek az igazán nagy kihívások, az aranyosmarótiak elleni meccs után erős csapatok várnak ránk, ekkor fog eldőlni, hogy mire lehetünk képesek a szezonban. Bizakodóak vagyunk, a tavalyi szezon elején sem voltak magas elvárások velünk szemben, mégis nagyon jól alakult. Bízom benne, hogy minél előbb visszatérek és segíteni tudom a csapatot, szeptember közepén már mérkőzést szeretnék játszani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?