Dimun: Végezhettünk volna feljebb a tabellán, de a célt teljesítettük

dacekl

A DAC labdarúgócsapata kiharcolta a nemzetközi kupaszereplést, miután az Európa-konferencialiga-selejtezőért kiírt rájátszás döntőjében 2:1-re legyőzte a trencsénieket. Így értékelt Milan Dimun, Veszelinov Dániel és Joao Janeiro.

„Nagyon örülünk a sikernek. Most már a következő szezonra készülünk, ahol szeretnénk korábban elérni a célunkat, hogy ne kelljen az utolsó pillanatig idegeskednünk. A klubnál minden adott ahhoz, hogy rendszeresen Európában szerepeljen. Úgy gondolom, hogy a DAC játékoskerete ebben a szezonban megfelelő minőséget képviselt ahhoz, hogy korábban bebiztosítsa az Európa-konferencialigában való szereplést, de a célt tartjuk a szemünk előtt, a célt pedig elértük. Végezhettünk volna feljebb a tabellán, de a vezetőség dolga a szezon értékeléseˮ – fogalmazott Milan Dimun, a DAC középpályása.

Az összecsapást Veszelinov Dániel, a sárga-kékek kapusa értékelte részletesebben. „Nagyon nehéz mérkőzés volt. Tudtuk, hogy a trencséniek jól játszanak és az elejétől a végéig tartják a labdát. Mi az egész meccs alatt jól védekeztünk, de nem játszottunk túl jól. A gólok döntöttek mellettünk, az első egy nagyon szép találat volt. Fejben nagyon ott voltunk, végig küzdöttünk, le a kalappal a srácok előtt. A mai a keddinél is nehezebb meccs volt, hiszen ez egy döntő volt, ahol mi is és a trencséniek is éreztük a nagy nyomást. Remek hangulat volt a stadionban, ezt köszönjük a szurkolóknak, ma ők voltak a tizenkettedik játékosunk.ˮ

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Joao Janeiro, a DAC trénere hosszabban beszélt az elmúlt fél év történéseiről. „Novemberben érkeztem ide, amikor a 6-7. helyen áll a csapat. Ha egy edző innen indulva a szezon végén kijut a csapattal Európába, arról mit is mondhatnék... ez volt a célom és sikerült, elégedett lehetek. Érkezésem után az első három meccset megnyertük, majd döntetleneztük a Slovannal és a rózsahegyiekkel, majd a télen elment Schäfer és Jedlička (a lejáró szerződésű kapus a keret tagja volt tavasszal is, de a somorjai farmcsapatnál edzett – a szerk.). Én pedig folytattam a munkát Veselovskýval és a többi olyan játékossal, akiknek fejlődniük kell még.ˮ

A novemberben Kisvárdáról érkező tréner összességében büszke és elégedett a szezonjával. „Az én szemszögemből ez egy fantasztikus szezon volt. Az elmúlt egy évet végigdolgoztam, csak a Covid miatt feküdtem az ágyban tíz napig. A kemény munka pedig kifizetődött, hiszen végső soron két olyan csapatot edzettem, amely végül kijutott Európába. Igyekeztem a legjobbamat nyújtani, mindent beleadtam a két klub sikeréért. Mint edző, nagyszerű érzés a sárga-kék színeket viselni és egy olyan csapatot irányítani, ami egy régiót képvisel. Egy rossz kezdés után a dolgok megváltoztak és valahogy sikerült eljuttatnunk a klubot oda, ahová tartozik.ˮ A portugál tréner a szezon utolsó meccse után nem kerülhette el a jövőjét firtató kérdéseket sem. „Még három napig érvényes a szerződésem. Ez az este azonban nem rólam, hanem a klubról szól. Most nem szeretnék erről beszélni, vár rám az öltöző, ahol szeretném kicsit kiélvezni a sikertˮ – mondta.

Információink szerint Joao Janeiro nem folytatja a munkát Dunaszerdahelyen, és a legvalószínűbb forgatókönyv szerint id. Vladimír Weiss lesz az utódja, míg a nemrég a MOL Arénában is felbukkanó Dárdai Pál a sportigazgatói posztra a legesélyesebb.A DAC játékosaira csak rövid nyári pihenő vár, hiszen az Európa-konferencialiga első fordulójának mérkőzéseit július 7-én és 14-én rendezik. A sárga-kékek az első fordulóban kiemeltek lesznek, ha pedig továbbjutnak, onnantól nem kiemeltként várják a sorsolásokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?