Dél-szláv hangadókkal

Múlt héten először lett Szlovákia bajnoka a losonci férfi kosárlabdacsapat, miután a döntő sorozatban 3:1-re verte a Svitet. A diadal hátteréről Ján Mižúr, a bajnok E. S. O. Lučenec sportigazgatója nyilatkozott lapunknak.

Múlt héten először lett Szlovákia bajnoka a losonci férfi kosárlabdacsapat, miután a döntő sorozatban 3:1-re verte a Svitet. A diadal hátteréről Ján Mižúr, a bajnok E. S. O. Lučenec sportigazgatója nyilatkozott lapunknak.

Miben múlták felül a Tátra-alatti ellenfelüket, amelytől tavaly kikaptak a fináléban?

Játékosaink erőnlétileg voltak jobbak, s egyértelműen kidomborodott edzettségük. Utóbbi abban is megnyilvánult, hogy csapatunkat nem tizedelte meg a sérülések hulláma, ami a svitiek kulcsembreiről nem mondható el.

Lépésről-lépésre haladtak az elsőség felé. Előbb az alapszakaszban gyűrték maguk alá az Extraliga mezőnyét, majd a rájátszásban sem kegyelmeztek a többieknek. Öt légiós (a szerb Tanaszkovics és négy horvát, Kovacevic, Scekic, Bicvic és Cuzela) játszott az E. S. O. színeiben. Az ő játékerejük volt a meghatározó?

Különösen a két tapasztalt külföldi, az irányító Kovacevic és a kosár alatti Scekic tűnt ki. Utóbbi éppen azért volt nagyon hasznos, mert a mezőnyből is veszélyeztetett és gyakran szórta triplákat. A többi légiós még fiatalabb, de például Cuzela éppen a döntő utolsó mérkőzésén, Svitben dobott két sorsdöntő hármast. Egyébként legtöbbször a Scekic, Kovacevic, Madaj, Bicvic, Suja ötösfogat vitte a prímet. Suja saját nevelésű kosaras, aki rengeteget a bajnokságban.

Milyen a háttere a bajnokcsapatnak?

Nálunk jelenleg hatalmas a kosárlabda iránti nézői érdeklődés. Tavaly átlagban 1460-an jártak a hazai meccsekre, idén még nincs pontos adatom, de ennél biztosan többen jártak a lelátóra. Hat csapatban folyik az utánpótlás-nevelés, a fiatalok nem csak losonciak, hanem az egész Nógrád és Gömör tehetségei nálunk készülnek.

Idén nem indultak az európai kupákban, mi lesz ősszel? Együtt marad a csapat? Tibor Jány edző is folytatja tevékenységét?

Drága a kelet-európaiaknak a FIBA-sorozatokban indulni. Csak felemésztik a sok pénzt, és semmit nem hoznak a klub konyhájára. Ezért térségünk csapatai elvétve jelentkeznek. Meglátjuk, mit eredményez a bajnoki cím a támogatók körében. Ha június közepéig öszegyűlik rá a pénz, nevezhetünk a BL-be. Május végéig kifizetjük játékosainkat, s azzal számolunk, hogy együtt marad a társaság. Amennyiben kilépünk a kupaporondra, még az erősítés is szükséges lesz. Tibor Jánynak ugyan lejár a szerződése, s vannak ajánlatai is, de tetszik neki nálunk, sikerülhet őt itt tartanunk, de ez még a következő hónapok zenéje lesz. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?