Deco nem lett a Chelsea-é

Mint ahogy az lenni szokott, az Európa-bajnokságot követően elkezdődött a játékos- és edzőkeringő. Mindenki kíváncsian várta, mi lesz Wayne Rooney-val és Decóval; s vajon mely együttes kispadjára ül le Giovanni Trapattoni. Természetesen a kontinensviadal után Sepp Blatter FIFA-elnök is hallatta hangját.

Rooney sokba kerül

A Manchester United nem kíván 45-50 millió fontot fizetni Wayne Rooneyért, az Everton válogatott labdarúgójáért. Ezt David Gill, az MU főigazgatója jelentette ki. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyetlen játékosért 45-50 millió fontot fizessünk. Sikeres gazdasági működésünk egyik legfőbb oka, hogy nem lépjük túl az anyagi lehetőségeinket, nem költünk feleslegesen és meggondolatlanul” – szögezte le Gill. A főigazgató hozzátette, hogy a nyári átigazolásokról már jóval korábban döntöttek, s ennek megfelelően kerül az együtteshez az argentin védő Gabriel Heinze (Paris Saint-Germain) és az angol csatár Alan Smith (Leeds United). A portugáliai Eb-n kirobbanó formában játszó, kéthónapos kihagyást jelentő lábsérüléséig 4 gólt szerző támadóért az Everton elnöke, Bill Kenwright 50 millió fontot kér.

Deco a Barcelonát választotta

Decót, a portugál középpályást ma Barcelonába várják, s ha mindent rendben találnak az orvosi vizsgálatok során, akkor este a sajtónak is bemutatják, mint a klub új szerzeményét. Deco döntése némileg meglepő, hiszen korábban a média szinte kész tényként közölte, hogy a brazil születésű klasszis követi vezetőedzőjét, José Mourinhót, s a BL-győztes FC Portótól a Chelsea-hez igazol. Az angol klubon kívül a Juventus is szívesen szerződtette volna. A katalánok állítólag 25 millió euróért vették meg a 26 éves klasszist, aki az egyesület ötödik igazolása a nyáron. A holland Giovanni van Bronckhorst, a brazil Juliano Belletti, a francia Ludovic Giuly és a svéd Henrik Larsson már korábban elkötelezte magát a Barcelonához.

Szigorú büntetés előtt

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, és akár 25 évnyi börtönbüntetést is kaphat az az ukrán férfi, aki leszúrt egy angol szurkolót az Eb alatt, június 22-én. A 28 éves wolverhamptoni gépészt, Stephen Smith-t egy lisszaboni téren szúrta szíven a 31 esztendős zsebmetsző, aki – sikertelenül – el akarta lopni a szigetországi drukker pénztárcáját. A fiatalember a kórházba szállítás közben hunyt el. A hivatalos rendőrségi álláspont szerint az esetet nem lehet összefüggésbe hozni a kontinenstornával. A bírósági tárgyalásra valószínűleg ősszel kerül sor.

Sepp Blatter dicsér

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kitűnőre értékelte a portugáliai kontinenstornát, és reményét fejezte ki, hogy a 2006-os németországi világbajnokság hasonlóan sikeres lesz. „Vajon milyen lesz a vb, ha egy 16 csapatos viadal ilyen remekül lezajlik? Bizonyára a futball ünnepe lesz” – mondta a svájci sportvezető. A FIFA első embere elárulta: az elmúlt hetekben sok helyen járt Európában, és mindenhol óriási érdeklődést tapasztalt az Eb iránt, ez a televíziós nézettségi adatokban is kifejezésre jutott. „Remek mérkőzéseket láthattunk, nagyon kiegyenlített volt a mezőny. Az embernek az volt az érzése, hogy mindenki mindenkit legyőzhet” – tette hozzá Blatter.

Trapattoni: Benfica

A következő szezontól Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya irányítja a Portugál-kupagyőztes Benfica együttesét. A 65 éves edzőnek az Európa-bajnokság végén járt le a szerződése az olasz nemzeti együttes élén, amelyet a gyenge szereplés – már csoportból kiesett a csapat – miatt nem hosszabbítottak meg a szövetség vezetői. Utóda az elmúlt években a Juventust dirigáló Marcello Lippi lett. Trapattoni a Real Madridhoz szerződött Jose Antonio Camacho helyét veszi át a Benfica kispadján. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?