Darázsfészekbe nyúlt az elnök

Pozsony. Szerdán délután tartotta idei utolsó ülését a Szlovák Jégkorong Szövetség végrehajtó bizottsága, melynek vezérkara rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be az ott elhangzottakról.

Cibuľa korongja a liptószentmiklósi ketrecbe tart a kedd esti extraligás összecsapás első percében. Erre a nyitrai gólra kétszer válaszoltak a vendégek.TASR-felvételJuraj Široký, a hoki szövetség elnöke kerek perec kijelentette: foglalkozniuk kellett már az Extraligában történtekkel, hiszen lépten-nyomon a gyanús eredményekről, pontosabban a váratlan döntetlenekről beszélnek a szurkolók és természetesen a tippelők: „Tavaly(előtt) is voltak hihetetlen eredmények, s akkor is én tárgyaltam a tippirodák képviselőivel. Elfogadták javaslatomat, bevezették az ötös kombinációt, ám úgy tűnik, ez sem segített; a számtalan döntetlen után ismét elkezdődött a gyanúsítgatás. Bizonyítékok kellenének, sajnos, ezek hiányában semmit sem tehetünk. Közös nevezőre kellene jutni az érintettekkel: a klubok szövetségével és a tippirodákkal. Nem lesz egyszerű dolog, de szerintem sikerül megegyeznünk. Részleteket egyelőre nem árulhatok el, remélem, a közvélemény is a mi oldalunkra áll, elvégre a bajnokság tisztaságáról van szó. Amint megszületik a megállapodás, azonnal nyilvánosságra hozzuk azt! Egy elhamarkodott döntéssel könnyen elriaszthatnánk szponzorainkat.”

A jégkorong szövetség elnöke nem titkolta, nagyon bántják őt a közelmúlt történései. Azért nyúlt a darázsfészekbe, hogy mielőbb tiszta vizet önthessenek a pohárba.

Azt is jóváhagyták a végrehajtó bizottság ülésén (Július Pažitný lemondott, helyette a turócszentmártoni Jaroslav Dzurec került a vezérkarba), hogy a szövetség titkársága a Sportok Házából a belvárosba, a Kerametal székházába költözik. Štefan Nižňanský szóvivő: „A közelmúltban kötött szponzori szerződésnek köszönhetően nagyon kedvező feltételekben egyeztünk meg. Mivel egy teljes emeletet (400 négyzetméter) kaptunk, bízunk abban, hogy a klubok szövetsége és a Pro Hokej is ide költözik, s akkor a sportág vezérkara végre egy helyen lesz.”

A tegnapi sajtótájékoztatón bemutatták a szurkolóknak készült reklámtárgyakat (válogatott mez, korong, kulcstartó, póló, sapka, rövidujjú trikó), amelyek közvetlenül karácsony előtt a Carrefour üzleteiben, valamint a téli stadionokban lesznek kaphatók. Sőt, interneten keresztül is meg lehet majd rendelni. Az árakról még egyelőre tárgyal a reklámárut forgalmazó prágai APS cég. Egyes információk szerint egy válogatott mez 960 koronába kerül majd.

Július Šupler, a szlovák junior válogatott vezetőedzője beszámolt a vb-előkészületekről. A Csehországban sorra kerülő (december 25–január 6.) korosztályos világbajnokság előtt még két meccset játszik az együttes a magyar A-válogatott (Ján Jaško az edzője) ellen. Kedden Érsekújvárott, egy nappal később pedig Nagytapolcsányban.

„Tizenhat idegenlégiós került a csapatba, csak azokat válogattam be a keretbe, akik jó formában hokiztak. Bízom abban, hogy elkerüljük a kiesés elleni harcot. Ha hozzuk formánkat, akkor bejuthatunk a negyeddöntőbe, ott pedig bármi megtörténhet. Vb-éremre azonban nem gondolunk, hiszen a házigazda csehek, az oroszok, a kanadaiak, a svédek és a finnek jóval nagyobb játékerőt képviselnek, mint mi” – mondta Šupler.

A szlovák 20 éven aluli válogatott december 26-án a fehéroroszok ellen játssza első vb-mérkőzését (17.00), majd egy nappal később a házigazda csehek (17.00) következnek, 29-én Svédország (15.00), 30-án pedig az Egyesült Államok együttese (18.00) lesz az ellenfél a pardubicei téli stadionban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?