DAC: nézőriogató játék

Dunaszerdahely. A látottak alapján leszálló ágban vannak a II. ligás dunaszerdahelyiek az őszi idény hajrájában. A nyitrai hidegzuhany után hazai pályán okoztak újabb csalódást szurkolóiknak a hitehagyottan futballozó sárga-kékek.

A vendéglátók vezetőedzője, Štefan Horný a játékmester Drobný és Nagy Jóska kényszerű kiválása után átszervezte a középpályás alakzatot, melyben Andrejko és Kršteňanský kapott kezdőemberként helyet. A DAC a mérkőzés elején ugyan enyhe mezőnyfölényben játszott, ám gólhelyzetig nem jutott el. A 11. percben Fabuľa szöglete után Bognár fejjel pontatlanul célzott. Öt perc elteltével Buka elfutása és jól időzített beadása után Bognár elöl Gála, a fővárosiak kapusa merész vetődéssel hárított. A zártan védekező Rapid gyors ellentámadásokkal riogatta a hazaiak sokat bizonytalankodó védelmét. A türelmetlenebb drukkerek már a 25. percben ébresztőt kiáltottak és cserére buzdították a hazaiak szakvezetőjét. Štefan Horný szót fogadott, a szünetben kettős cserével igyekezett lendületbe hozni az akadozó gépezetet. A rosszulléttel viaskodó Konečný helyébe Sováb került, Kršteňanskýt Medgyes váltotta fel, aki tüstént helyet cserélt az addig balhátvédet játszó Fabuľával. A fegyelmezetten futballozó fővárosiak nem kis meglepetésre már az első ziccerüket góllá értékesítették. Az 56. percben Škrabák futott el a jobb szélen, hajszálpontos beadását a 11-es pontról Veselý a hálóba fejelte. A hazaiak továbbra is nagy hibaszázalékkal futballoztak, ellentámadásaikból nem tudtak gólveszélyes helyzetet teremteni. A párharc hajrájában „faltörő” kosként már hórihorgas védőjük, Olejník is a csatársorban ügyködött, az egyenlítő találatot azonban ő sem tudta kicsikarni. A DAC harmadik cserejátékosa, Belkovics ugyan a végjátékban két ízben is próbára tette Gálát, ám félfordulatból, estében leadott lövései gyengére sikeredtek. A taktikailag és erőnlétileg egyaránt jól felkészített vendégek megérdemelten nyerték a találkozót. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?