DAC: marad a feketepéter

Pozsony. Megtorpant a DAC. A dunaszerdahelyiek számára tavasszal minden meccs „vérre megy”, a játékosokon azonban nem látszott különösebb elszántság szombat délelőtt. Sem elszántság, sem futballtudás. Tébláboló védelem, öltözőben hagyott csapatszellem, és egyetlen kapura tartó lövés, az is a 91. percben. Ne szépítgessük: kevés.

A bacsfai Michal Filo (balra) sorozata – egymás után hat meccsen volt eredményes – megszakadt ugyan, a csallóközi újonc azonban ismét nyerni tudottÖrzsik Ödön felvételeA DAC, amely tavasszal impozáns mérleggel rendelkezik, s amely szombatig zsinórban nyolc mérkőzésen volt veretlen (5-3-0), a Rapid elleni ki-ki meccsen belefutott egy sima vereségbe.

Jóformán még el sem kezdődött a meccs, s a csallóköziek már hátrányban voltak: a 4. percben Végh szöglete után Veselý robbant be az ötösre, s pörgette a kapuba a labdát. A DAC védőket annyira meglepte a gól, hogy a meccs végéig nem sikerült fölocsúdniuk; zavarodottságában Loj kis híján öngólt fejelt, Timko lövésénél pedig Kobrnak kellett hárítania.

Mezőnyben nem játszottak rosszul a sárga-kékek, csak éppen helyzetig nem jutottak. Illetve egyszer mégis, egy létszámfölényes helyzet végén Javad, ha felnézett volna, talán az érkező Herczeget vagy Simont választja játszótársul, így azonban maga fejezte be, egy gyatra lövéssel. A Rapid gyors ellentámadásokra épített, s ehhez a DAC védelme megfelelő partner volt. A 36. percben Veselý lesgyanús helyzetben ugratta ki Timkót, s a veterán támadó Kobr mellett a rövid sarokba lőtt: 2:0.

A szünetben alighanem Robert Pflug edző is belátta, hogy szélsőségesen deffenzív taktikája ezen a meccsen csődöt mondott, s hogy a látottak alapján az egycsatáros játék nem sok jóval kecsegtet, mert Herczeg mellé előbb Lelkešt, majd Bognárt is pályára küldte. Későn. A Rapid addigra már 3:0-ra vezetett. Az 55. percben Desiatnik szöglete után ugyanis a hátvédek Senkónak kínálták fel a gólszerzés lehetőségét, aki köszönte, és fejesével eldöntötte a meccset. A DAC tartása végleg megszűnt, egyedül Simon volt az, aki még dacból harcolt a középpályán, de társak híján a végére ő is feladta.

„Gyorsan el kell felejtenünk ezt a meccset, hiszen kedden újabb bajnoki vár ránk, amelyet meg kell nyernünk” – mondta a meccs után Robert Pflug. Értsd: aki kint volt a Rapid-pályán, gyorsan felejtse el a látottakat, ez a meccs nem is volt, mindenki azonnal törölje emlékezetéből. A baj csak az, hogy az eredményt nem lehet törölni, és hiába hunynánk szemet, a tabella könyörtelen: a feketepéter még mindig a DAC kezében van.

Rapid Bratislava–DAC 3:0 (2:0)

Gólszerzők: Veselý (3.), Timko (36.), Senko (55.). Játékvezető: Kakaščík, 600 néző. A dunaszerdahelyiek összeállítása: Kobr–Konečný, Loj, Olejník, Majný (46. Lelkeš)–Ashoubi (60. Bognár), Mohsen, Horochonič, Šimon, Javad–Herczeg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?