Cseh négy számban indul

Budapest. Cseh László, a 400 m vegyesúszás magyar Európa-bajnoka és vb-ezüstérmese az eredeti program szerint mind a négy számában – tehát a 400 mellett a 200 m vegyesen, 100 m háton és a 4x100 méteres vegyesváltóban is – indul az athéni olimpián, de nem tudja, hogy sérülése mennyire befolyásolja majd ötkarikás szereplését.

Cseh László reméli, hogy az olimpiáig teljesen felépül, ám éremesélyeiről visszafogottan nyilatkozReuters-felvétel „A lábmunkám sajnos még nem érte el a sérülésem előtti szintet, remélem, az olimpiára teljesen meggyógyulok. Napról napra jobb a helyzet, de még mindig fáj a lábam, bizakodom azonban, hogy teljesen rendbe jövök. A várható eredményemről viszont egyelőre nem merek semmit mondani, hiszen fogalmam sincs, mennyire hat ki athéni teljesítményemre a balesetem. Mindenesetre szeretném így is a legjobb időmet megúszni 400 vegyesen...” – mondta Cseh László, a Bp. Spartacus kitűnősége.

Turi György, Cseh mestere sem vállalkozott jóslásra, inkább arról a reményéről beszélt: versenyzője fő számának a döntőjére lesz olyan állapotban, hogy bele tudjon szólni az érmek elosztásába.

Kiss László szövetségi kapitány az új helyzetben is 3-4 érmet vár az úszócsapattól, ám az aranyat már nem említette, ugyanakkor abban bízik, hogy a nagy létszámú, 31 fős válogatott mindenképpen többet szerez a görög fővárosban a sydneyi 17 olimpiai pontnál, továbbá hogy 8-9 magyar úszó a döntőbe verekedi magát Athénban.

Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke szíve szerint 3 éremre – egy-egy aranyra, ezüstre és bronzra – számít, az esze azonban azt mondatja vele, hogy a magyar úszók egy ezüsttel és két bronzzal gazdagodhatnak Athénban.

Ruza József főtitkár három úszóéremben biztos, de további meglepetést is prognosztizált, ami nála öt dobogós helyet jelent.

A felkészülés hajrájáról szólva a szakvezetők elmondták, hogy Csehen kívül mindenki egészséges, jól sikerült az edzésmunka zárószakasza is, igazi terhelést már senki sem kap, s jelenleg az utolsó, formába hozó „simításoknál” tartanak a válogatott tagjai. Kiderült az is, hogy az ötödik olimpiájára utazó mellúszó klasszis Güttler Károlyra, az utánpótlás irányítójára már szakvezetőként számítanak, nem pedig versenyzőként, s jóllehet tagja volt az olimpiai kvalifikációt kiharcoló vegyesváltónak, csak kényszerhelyzetben, végszükség esetén dobnák be őt ismét a mélyvízbe Athénban. (mti, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?