Cseh László Európa-csúcsai

<p>Róma. Cseh László 1:55,18- as Európa-csúccsal jutott döntőbe 200 vegyesen a Rómában zajló vizes vb-n. Hosszú Katinka 200 pillangón szintén a legjobb idővel finalista. A magyar női pólósok csak a 7. helyért játszhatnak.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Cseh, aki már a délelőtti előfutamok során megjavította az Európa-csúcsot (1:56,34), az esti középdöntőben ennél az időnél is jobbat úszott, s az amerikai Ryan Lochte-val holtversenyben a legjobb idővel került a fináléba, ahol ott lesz Kis Gergó is, aki a 8. helyen jutott tovább. z Egyesült Államokban tanuló bajai Hosszú Katinka 200 pillangón Európa-csúccsal (2:04,27), a legjobb idővel jutott a mai fináléba.

Martina Moravcová 50 háton ugyan országos csúcsot úszott (29,12) – ez volt a 206. szlovák rekordja –, ám csak 29. lett, s kiesett.

Tegnap hét világcsúcs született a vb-n: az amerikai Mary Descenza a női 200 pillangó előfutamában, a német Daniela Samulski, néhány perccel később pedig az orosz Anasztaszja Zujeva úszott rekordot, majd mind a négy esti fináléban világcsúcsot javítottak.

A magyar női vízilabda-válogatott, fordulatos mérkőzésen, 10:9-re kikapott az olimpiai bajnok holland csapattól a római vizes világbajnokság szerdai játéknapján. Ez azt jelenti, hogy Petrovics Mátyás szövetségi kapitány együttese pénteken 9 órakor a spanyol csapattal találkozik a 7. helyért.

Női vízilabda, az 5–8. helyért: HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 10:9 (3:1, 2:1, 1:5, 4:2), magyar góldobók: Drávucz, Keszthelyi, Kisteleki 2-2, Valkay, Tomaskovics, Szűcs 1-1. (m, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?