Csallóközi fociparádé

Dunaszerdahely. Drámai fordulatokban és gólokban bővelkedő csallóközi rangadó zajlott szombaton a DAC-stadionban. Az eddigi két találkozó vendéggyőzelmet hozott, a legutóbbin azonban már a hazaiak diadalmaskodtak, ezzel új időszámítás kezdődött kettejük párbajában.

Igor Hrabáč (jobbról) megszerzi a DAC első gólját a bacsfaiak elleni rangadónÖrzsik Ödön felvételeA vendéglátók már a 8. percben vezetést szereztek. Drobný bal oldalról szabadrúgást ívelt a bacsfaiak kapuja elé, Hrabáč az ötösről a lécre fejelte a labdát, melyet Holec a gólvonalon túlról kanalazott vissza. A biztonság okáért még Bognár is hálóba préselte a pattogó játékszert. „Richtárik játékvezető Hrabáč nevét tüntette fel a jegyzőkönyvben vezető találatunknál” – oszlatta el a kételyeket a párharc befejezése után Bognár Peti, a sárga-kékek csapatkapitánya. A 10. percben éppen ő növelhette volna a hazaiak előnyét, ám elpuskázta a ziccert. Bognár a 22. percben előkészítőként jeleskedett: gólpasszából a nagy kedvvel játszó Zlacký profitált, aki a vendégkapust is kicselezve a hálóba gurított. Az egyérintős, villámgyors DAC-akciók lázba hozták a drukkereket, már a 25. percben zúgott a vastaps! Az első félóra végén Olejník az ötösről a kapu mellé fejelt. A kihagyott hazai gólhelyzetek fesztiválját Kundra folytatta, aki az közelről a kivetődő Holecot találta telibe. A 40. percben Buka a 16-os sarkáról futtából a jobb felső kapufát vette célba. Padlón volt az enerváltan, nagy hibaszázalékkal futballozó vendégcsapat, melyet Jurko 43. percben szerzett gólja élesztette újjá. A bacsfaiak újdonsült gólzsákja az ötösről kapásból a felső lécre lőtte a labdát, mely azonban lepattanva a gólvonalon túl landolt. Richtárik bíró partjelzői segédlettel gólt ítélt. Fordulás után az 55. percben Meszároš kiegyenlített, ám hat perccel később Zlacký jól eltalált lövése a jobb alsó sarokban landolt. A gólerős csatár triplázhatott volna, ám a 68. percben Bognár jól időzített beadását estében a kapu mellé bólintotta, majd rögvest cserét kért. „Asztmatikus rohamai miatt kellett cserélnem nyerőemberünket” – indokolta a sokak számára érthetetlen kényszerű váltást Štefan Horný, a győztesek trénere. A 72. percben Jurko beadását Vávra kapásból a jobb kapufára durrantotta. A hajrában, amikor már Albert Tamás, a bacsfaiak csapatkapitánya is a DAC 16-osában tüsténkedett, a fáradni látszó hazaiak megőrizték egygólos előnyüket. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?