Csak kínlódott a Fradi

Budapest. Alacsony színvonalú mérkőzésen az Újpest 1:0-ra győzött az Üllői úton a Ferencváros ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 26. fordulójában, s tíz év után nyert ismét vendégként a fővárosi rangadón. A zöld-fehérek sorozatban harmadszor kaptak ki, ráadásul ezeken a találkozókon még gólt sem szereztek.

Tököli volt a Ferencváros legjobbja az Újpest elleni rangadón, de ezúttal ő sem tudott túljárni Vlaszák eszénnb1.hu-felvételAz első percek ferencvárosi helyzeteitől eltekintve a hazaiak csak keresték önmagukat és a labdát okosan terelgető vendégeket. Az Újpest mezőnyfölényben játszott, ami helyzetekben is megmutatkozott. A Fradi leginkább Szűcs bravúrjainak köszönhette, hogy a félidőben még döntetlenre állt a meccs, mert a lilák rendre átjátszották a Szkukalek-Botis kettőst, de a higgadt befejezéssel adósak maradtak. Az első játékrész legnagyobb helyzetét Simek puskázta el, aki igazítás nélkül, a tizenhatosról bombázott a hosszú sarok irányába: lövését a kapufa mentette.

A hazaiak kevés labdát szereztek és még kevesebbet játszottak meg pontosan, s a szünet után is folytatták pontatlan és körülményes játékukat.

A 71. percben Tóth Norbert tört be a büntetőterületen belülre Bognár mellett, aki még a vonal előtt egy méterre becsúszott: az újpesti támadó már a tizenhatoson belülre érve rutinosan elesett, Bede pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest a sértett végezhette el, s Szűcs hiába vetődőtt jó irányba, nem tudta elérni a jobb felsőbe rúgott labdát: 0:1. A Fradi a 78. percben egyenlíthetett volna, Tököli tíz méterről leadott fejese csattant a kapufán.

Tíz év után nyert tehát az Újpest az Üllői úton – teljesen megérdemelten. A vendégek tervszerűen, sok helyzetet kidolgozva játszottak, a hazaiak sem labdaszerzésben, sem támadásban nem vették fel velük a versenyt. Egyedül Tököli emelhető ki a hazaiaktól, de egymaga nem tudott még pontot sem menteni, pedig rajta tényleg nem múlt.

Mestermérleg

Pintér Attila (FTC): A szerencse ma nem állt mellettünk. Ideges hangulatú volt a meccs, amelyen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ha pontosabbak, bátrabbak vagyunk, nyerhettünk volna. Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az Újpest tizenegyese előtt a 16-oson kívül történt a szabálytalanság.

Mészöly Géza (Újpest): A meccs nagy részében felülmúltuk a Fradit. Ezzel a győzelemmel közel kerültünk a bajnokságot vezető hármashoz. Ha a következő fordulóban nyerünk az MTK ellen, akkor olyan célokért harcolhatunk a bajnokság hajrájában, amiről nem is álmodtunk volna a tavaszi szezon előtt. (ns, nb1.hu)

Tíz év után újpesti győzelem

Budapest. A tegnapi rangadó volt a 100. FTC–Újpest mérkőzés, a mérleg: 53 ferencvárosi győzelem mellett 25 döntetlen és 22 újpesti siker. Az első összecsapásra 1905. február 19-én (Népsziget) került sor, amely a Fradi 2:0-ás sikerével végződött. Az újpestiek tíz év után tudtak ismét nyerni az Üllői úton: a lila-fehérek ezt megelőzően 1994 nyarán győztek utoljára a Ferencváros pályáján, 3:0-ra (Wukovics 2, Belvon). (ftc.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?