Csak a csalódás maradt

Porto. „Köszönöm, fiúk. Büszke vagyok mindenkire” – mondta az öltözőben Karel Brückner cseh szövetségi kapitány, percekkel a vesztes Eb-elődöntő után.

Valószínűleg az Eb gólkirálya lesz, de nem örül majd a díjnak. „Ha tehetném, a görögök elleni győzelemre és döntőbe jutásra cserélném. Mind az öt gólt azonnal szétosztanám a csapaton belül” – mondta Milan Baroš a vesztes elődöntő után. A fiatal csatár ahányszor pályára lépett az Eb-n, gólt lőtt. A görögök ellen megszakadt a sorozat, Csehország pedig kiesett. „Az eredményjelző táblán láttam, hogy a 105. percben járunk. Tudtam, hogy mindennek vége. Nem tudtam visszatartani a könnyeimet. De ezzel együtt senki sem mondhatja ránk azt, hogy szégyent hoztunk a hazánkra.” ČTK-felvételCsehország úgy búcsúzott a kontinensviadaltól, hogy a rendes játékidőben nem kapott ki senkitől.

Az edző a vereség ellenére megköszönte játékosainak a becsületes hozzáállást, és azt hangsúlyozta, hogy az előző találkozókon elért győzelmekkel sok-sok örömöt okoztak szurkolóiknak.

„Ha a sikereket fel tudtuk dolgozni, akkor most a vereséget is méltósággal el kell fogadnunk – mondta Brückner. A kapitány természetesen elkeseredett volt, de gratulált a görögöknek fegyelmezett játékukhoz. – Közhely, de már annyiszor bebizonyosodott: az utolsó perc mindig a legveszélyesebb. Kissé komikus, hogy három éve irányítom a csapatot, s az előző 30 mérkőzésen egyszer sem kaptunk szögletből gólt.”

„Jól játszottunk az egész Eb-n, aztán egy buta szöglet mindent elrontott. Az volt a legbosszantóbb, hogy már nem maradt időnk válaszolni” – mondta letörten Zdeněk Grygera. „Most már nincs értelme azt elemezni, hogy kinek hogyan kellett volna helyezkednie annál a szögletnél. Semmi sem tehető jóvá utólag. Futballban még ekkora csalódás nem ért. És azt hiszem, szurkolóink is így lehetnek most ezzel” – vélekedett Tomáš Ujfaluši. A kiesés után Václav Klaus államfő táviratban köszönte meg a cseh válogatottnak a portugáliai Eb-n nyújtott nagyszerű teljesítményt.

Görög oldalon az eufória nem ismert határokat. Nem csoda, hiszen a William Hill fogadóirodánál a torna előtt 100:1-hez lehetett fogadni arra, hogy a csapat döntőt játszik. Ehhez képest... – A tündérmese folytatódik. Hihetetlen, amit nyújtottak a fiúk. A csehek ugyan technikailag jóval képzettebbek volt nálunk, de óriási küzdeni tudással és hittel sikerült föléjük kerekednünk. A torna igazi győztesei már mi vagyunk! – mondta Otto Rehhagel, a görögök szövetségi kapitánya. A cseh válogatott aligha készül majd szívesen a legközelebbi barátságos mérkő-zésére: augusztus 18-án ugyanis éppen a görögökkel kellene játszania. (mfd, č, ú)

„Imaszőnyeg” és ájulások Prágában

Prága. A cseh fővárosban több tízezer ember óriás kivetítőn figyelte a cseh–görög elődöntőt. A szurkolók egy csoportja harminc méter hosszú, Karel Brücknert ábrázoló transzparenst terített a földre, majd cipőjüket levéve letérdeltek, és úgy szorítottak csapatuknak. Az Óváros téren többen is elájultak a nagy tolongásban, és már az első félidő alatt nyolc drukkerhez kellett kihívni a gyorsmentőt. (čtk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?