Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordu-lójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szur-kolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.Fussunk át a lényegen.

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordu-lójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szur-kolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Fussunk át a lényegen. Magabiztosan bekúszott a legjobb tizenhat közé a Barcelonát követően a Juventus is, a katalánok a Sportingot hazai pályán, az olaszok az Olimpiakoszt idegenben verték meg 2:0-ra. A CSZKA Moszkva csak ráijesztett a Manchester Unitedre, amely csoportelsőként végzett, az angolok mögé a Basel ért oda a kvartett második helyére (jegyezzük meg: ebben a négyesben a Benfica 0 ponttal, 6 vereséggel, 1:14-es gólkülönbséggel végzett az utolsó helyen). Mindent megpróbált a Bayern München, hogy megszerezze a csoportelsőséget a Paris Saint-Germainnel szemben, de az ehhez szükséges négygólos győzelem még a párizsiak indolens játéka ellenére sem jött össze. A 3:1 kevés volt.

A C csoport volt az egyetlen, ahol valódi izgalmakat várhattunk. Az Atlético számára csak az jelenthetett továbbjutást, ha a csapat legyőzi idegenben a Chelsea-t, a Roma pedig hazai pályán vereséget szenved a Qarabag-tól. Mivel az olaszok Perotti góljával hozták a minimálprogramot, az Atlético kiesett a buliból. A londoni meccsnek azonban a Chelsea számára is komoly tétje volt, mivel a Chelsea csak egy győzelemmel mehetett biztosra a csoportelsőséget illetően. S bár az angoloknak sokkal több helyzetük volt a mérkőzésen, az 1:1-es végeredmény mindkét együttes számára csalódást jelentett, az Atléti átsorolódott az Európa Ligába, a Chelsea pedig csak a csoport második helyén végzett.

Az elmúlt években két BL-döntőig jutó Atlético számára ez még lehet szép idény: amikor a spanyolok legutóbb, a 2009/10-es szezonban a BL csoportköre után átszálltak a EL-be, végül megnyerték azt. Kevésbé jók az előjelek a folytatást illetően a Chelsea számára. Az angol csapatok idén tolonganak a BL-ben, s ha a szerdai lapzártánk után pályára lépő Liverpool is továbblép, akkor a szigetországot öt klub képviseli a legjobb 16 között (ez BL-rekord lehet). Ha pedig a Vörösök ezt szintén csoportjukat megnyerve teszik, a Chelsea lenne az angolok közül az egyetlen csoportmásodik, így a londoni Kékek három ellenfél közül „választhatnának”: a drukkerek a Barcelona, a PSG és a Besiktas közül minden bizonnyal a törököket látnák legszívesebben a nyolcaddöntőben.

Antonio Conte, a Chelsea trénere furcsa magyarázattal állt elő a kialakult helyzettel kapcsolatban. A Chelsea olasz edzőjének elmélete szerint a BL-ben akkor lehet győztes valaki, ha mindenkit legyőz. Conte példaként az olasz válogatottat hozta fel, amely a tavalyi Eb-n a nyolcaddöntőben a spanyol, a negyeddöntőben a német válogatottat kapta, az elődöntőben pedig a franciák vártak a csapatra. Csakhogy a nagy bravúr az olaszoknak sem jött össze, a németek tizenegyesekkel búcsúztatták őket a tornától, így a franciák elleni derbi el is maradt.

A londoni meccs után olvasott edzői nyilatkozatok egyébként is meglepőek voltak, mintha olykor a sztáredzők is enbéeggyes, alternatív valóságban léteznének. Antonio Conte agyba-főbe dicsérte csapatát, de még rajta is túltett Diego Simeone, aki a következőket jelentette ki: „Nem hibáztunk, a dolgok egyszerűen így alakultak. Csak egy meccset veszítettünk el a csoportkörben, azt is egy 93. percben kapott góllal.” Azt valahogy elfelejtette hozzátenni, hogy csapata a BL-újonc Qarabag ellen csupán két döntetlenre volt képes, és a csoport hat meccsén mindössze öt szerzett gólig jutott. Valljuk meg, ez azért nem BL-döntős, de még csak nem is nyolcaddöntős színvonal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?