Cíger nem fogadta el Kohút bocsánatkérését

Pozsony. A tévévitát követően sem sokat enyhült a feszült-ség a szlovák jégkorong-válogatott távozó szövetségi kapitánya, Zdeno Cíger és a szövetség elnöke, Martin Kohút között.Az egyik kereskedelmi csatorna műsorában találkozott szerda este Zdeno Cíger és Martin Kohút.

Pozsony. A tévévitát követően sem sokat enyhült a feszült-ség a szlovák jégkorong-válogatott távozó szövetségi kapitánya, Zdeno Cíger és a szövetség elnöke, Martin Kohút között.

Az egyik kereskedelmi csatorna műsorában találkozott szerda este Zdeno Cíger és Martin Kohút. A Szlovák Jégkorongszövetség elnöke elnézést kért Cígertől, amiért még a vb kezdete előtt kijelentette, a jövőben már nem számol vele mint szövetségi kapitánnyal. „Hibát követtem el, ma már másképp cselekednék” – mondta Kohút, de Cíger elég keményen válaszolt: „Nem tudom, hogy mindezek után képes vagyok-e elfogadni a bocsánatkérést. Személyeskedésnek vettem a kijelentést, egy nem fair dolognak. Nem akarok veszekedni, de mérges vagyok.”

Cíger a szlovákok számára balul sikerült vb után (a 14. hely a válogatott történetének leggyengébb eredménye az eilt kategóriában) szabotázsról beszélt. Szerinte az NHL-es hokisok távolmaradása azzal is magyarázható, hogy nem utazhatott ki személyes találkozóra velük, hanem Skype-on keresztül kellett kommunikálniuk. „Én a fizikai kontaktushoz voltam szokva, így egyszerűbb megmagyarázni a dolgokat – mondta Cíger. – Kohút nyáron személyesen is találkozott ezekkel a játékosokkal nem messze a házamtól, és nem szólt erről, a szomszédoktól tudtam meg.”

Kohút úgy reagált, a hokisok díjazták a kommunikáció új módját. „Nem éreztem úgy, hogy a tengerentúli játékosok között lett volna valamiféle egyezség – jegyezte meg a szövetség elnöke, aki Cíger azon vádjára is reagált, mely szerint a válogatott ellátása akadozott a vb-t megelőzően. – A hokifelszerélésből csak a pótkorcsolyákkal volt gond. A szövetségnek effektíven kell gazdálkodnia, tavaly pedig pazaroltak a válogatottnál, de ez nem Cíger hibája.”

A távozó szövetségi kapitány azon is megsértődött, hogy a szlovák hoki jövőjéről szóló szemináriumot a távollétében, a vb alatt tartották. „A finn lektornak csak ez az egy dátum felelt meg” – válaszolta Kohút. „Legalább valaki felhívhatott volna, hogy lesz ilyesmi” – replikázott Cíger.

A távozó szövetségi kapitány hozzátette, ha felkérnék, akkor se maradna tovább a posztján. Kohút egyelőre nem árulta el, kit szeretne utódjaként látni, azt viszont megerősítte, továbbra is Miroslav Šatant próbálja megnyerni a főmenedzseri posztra. „Amikor az elnökválasztás előtt tanakodtak a korábbi válogatott játékosok, egyedül Šatan mondta azt, hogy nem ért egyet Kohút személyével az elnöki posztra” – szúrt oda a végén vitapartnerének Cíger. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?