Capitals: sok dolog még ismeretlen az ICEHL-ben

pozsonyi Capitals

Szerdán megkezdte a felkészülést az új idényre a pozsonyi Capitals jégkorongcsapata, amely első szlovákiai klubként indul az osztrák központú nemzetközi bajnokságban.
 

Bet-at-home Ice Hockey League, így hangzik a korábban EBEL-ként ismert bajnokság új elnevezése. A főszponzorcsere komoly fejtörést okozott Ausztria határain túl, ahol a különböző szabályozások miatt nem népszerűsíthetőek ilyen módon (sem) hazárdjátékkal foglalkozó cégek. „Ice Hockey League lesz nálunk a hivatalos megnevezés” – szögezte le ifjabb Dušan Pašek, a Capitals vezérigazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón, hozzátéve, ugyanez a helyzet Magyarországon is, a Fehérvár esetében.
A szintén ICEHL-es székesfehérváriakkal biztosan megmérkőznek a pozsonyiak a tegnap rajtolt felkészülés során. Sok más konkrétummal azonban nem tudott szolgálni Rostislav Čada vezetőedző sem. „Az első, szerdai edzésen 18 mezőnyjátékos és 3 kapus vett részt. A keret még nem végleges, dolgozunk a megerősítésén” – mondta a korábban a Slovant is irányító cseh szakember.


A titkolózást az ICEHL-ben továbbra is érvényes transzferstop indokolta, ami miatt a már korábban leigazolt játékosok neveit sem hozhatják nyilvánosságra a klubok. A Capitalsról így annyit tudhattunk meg, két légióssal számolnak csak – az egyikük pozitív koronavírustesztje miatt hazájában van karanténban –, és három nagyobb név van a keretben. A médiaeseményen közülük a vb-tapasztalatokkal is rendelkező Peter Hamerlík, Karol Sloboda és Dávid Buc trió vett részt.


A bajnoksággal kapcsolatban egyelőre csak a tervezett rajt ismert, szeptember 25., a menetrendet még nem készítették el. Azt 
sem tudni, a távozó Znojmo helyett érkezik-e az Olimpija Ljubljana, vagy marad a 11-es létszám, nyolc osztrák és egy-egy olasz (Bolzano), magyar és szlovákiai résztvevővel.


„Nehéz megmondani, milyen erős a bajnokság, majd csak a konkrét tapasztalatok birtokában lehet ezt megítélni” – válaszolta Sloboda arra a kérdésre, a szlovákiai I. liga után mekkora minőségbeli ugrást fog jelenteni a csapatnak az ICEHL.
A végső megegyezésre az Ondrej Nepela-jégcsarnok használatát illetően is várni kell még. A Capitals és a Slovan napi szinten kommunikálnak egymással az ügyben, de a tárgyalások a bajnokságok szintjén is zajlanak az időpontokról.
 

Érdekes

Hári és Bartalis Fehérváron

Bár a transzferstop a székesfehérváriakra is vonatkozik, a 2007 óta a bajnokságban szereplő klub speciális kivételt kapott, és bejelenthette két magyar válogatott leigazolását. Hári egy sikertelen lahti kitérőt követően tért vissza Fehérvárra és kötött ötéves szerződést. Bartalis István a svéd másodosztályú, norrköpingi Vita Hästentól érkezik, pályafutása legjobb idényét maga mögött tudva. A fehérváriak farmcsapata Titánok néven továbbra is a magyar központú Erste Ligában fog szerepelni, hazai meccseiket Győrben tervezik megrendezni. ⋌(ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?