„Büszke vagyok a fiúkra”

Pozsony. Hat évvel ezelőtt a kassaiak nyerték a jégkorong Kontinentális Kupa első felvonását, most pedig a Slovan végzett az első helyen. Ľubomír Pokovič edzővel nem sokkal a fehéroroszországi diadalt követően beszélgettünk.

Branislav Jánoš (Slovan Bratislava) a kupávalKözvetlenül a bajnokság rajtja után igen határozottan kijelentette, hogy nem csak az Extraligában, hanem a Kontinentális Kupában is az élen szeretnének végezni.

Mivel a szlovák klubcsapatok a közelmúltban sorra elvéreztek a nemzetközi porondon, ideje volt már kiköszörülni a csorbát.

Nem a legjobb előjelekkel utaztak Fehéroroszországba, hiszen a sérülések és a betegségek igencsak megtizedelték a gárdát. Nem félt az esetleges kudarctól?

Hecl, Sejejs, Junas is sérült volt, a zárómeccsen pedig Halaj és Macho betegség miatt nem játszhatott. Ezek után nem mi voltunk az esélyesek, de bíztam abban, hogy a fiúk hozzák formájukat, és eljutunk a döntőig.

Gomeljben aztán minden várakozást felülmúlt a Slovan, ugyanis valamennyi ellenfelét legyőz-te, a fináléban pedig brillírozott.

Nehezen lendültünk bele, sokat jelentett, hogy a nyitómérkőzésen az utolsó pillanatokban ütött góllal legyőztük a Minszket. A továbbiakban aztán már elképzeléseim szerint hokiztak a fiúk. Mindenki jelesre vizsgázott, teljes mértékben betartotta a taktikai utasításokat. A házigazdák elleni fináléban pedig szinte minden bejött. Le a kalappal a csapat előtt, hiszen csak három sorral játszották végig a négynapos sorozatot. Ketten feltétlenül említést érdemelnek – de a többiek is átlagon felüli teljesítményt nyújtottak –, mégpedig Rybár kapus és Pavlas. Az utóbbi, hátvéd létére, ontotta a gólokat. A fináléban mesterhármast ért el, s ne feledjük: neki köszönhetjük a nyitómérkőzésen aratott győzelmünket. Mindent összevetve: büszke vagyok a fiúkra.

A bajnokságban eléggé leszakadt a Slovan. Úgy tűnik, mintha lemondott volna az alapszakasz-győzelemről.

Még azért sok mérkőzés van hátra, megpróbáljuk ledolgozni tetemes hátrányunkat, a Trenčín sem lesz mindig csúcsformában. Mi a play off-sorozatban szeretnénk kiemelkedőt produkálni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?