Bundagyanú egy európai vb-selejtezőn

A világbajnoki selejtezők ugyan már egy hónapja véget értek, de úgy látszik, a kvalifikációs mérkőzések eredménye még mindig beszédtémát okoznak a labdarúgó-közvéleményben.

A világbajnoki selejtezők ugyan már egy hónapja véget értek, de úgy látszik, a kvalifikációs mérkőzések eredménye még mindig beszédtémát okoznak a labdarúgó-közvéleményben. Most például az keltett nagy visszhangot, hogy a fehérorosz válogatott kapusa, Gennagyij Tumbakovics kijelentette: a gárda utolsó összecsapásán Wales ellen nem minden csapattársa tett meg mindent a győzelem érdekében.

A belorusz válogatott selejtező csoportjának egyik legnagyobb meglepetése volt, és egészen az utolsó játéknapig versenyben volt a pótselejtezőt jelentő második helyért. Ekkor a fehéroroszok Walesben léptek pályára, míg az egy ponttal előttük álló ukrán válogatott a kvalifikációt már korábban bebiztosító Lengyelországban vendégszerepelt. A helyzet tehát a következő volt: a beloruszoknak akkor volt sansza a második helyre, ha nyernek, és az ukránok pedig vereséget szenvednek. Előbbire tulajdonképpen volt is esély, hiszen Wales nyeretlenül állt a csoportban, és az utóbbi sem volt elképzelhetetlen, hiszen a lengyelek korábban hazai pályán még gólt sem nagyon kaptak, és egy meccs kivételével mindegyik találkozójukat megnyerték. Sevcsenkóék azonban végül fogtak egy ikszet Varsóban, és így a beloruszok hiába nyertek volna, akkor sem szerzik meg a második helyet. A fehéroroszok azonban nem is nyertek, sőt, gyalázatos teljesítmény nyújtva kikaptak a britektől. A mérkőzés legjobbja a vendégek kapusa, Tumbakovics volt, aki bravúros védések egész sorozatát mutatta be, és ha nem ő véd, akkor a belaruszok egy súlyosabb vereségbe is beleszaladhattak volna. ĺgy csak 0:1 lett az eredmény a szemszögükből. A portást nemrégiben az év játékosának választották hazájában, és meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott az orosz Szport Ekszpressz című újságnak. “Mondjuk azt, hogy hogy néhány játékosunknak bizonyos anyagi szolgáltatásokat ajánlottak, és nem tettek meg mindent a győzelemért. Nem lennék meglepve, ha ez hamarosan kiderülne, de mivel nincsenek bizonyítékaim, ezért nem is akarok többet erről mondani” - állította a hálóőr.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a belarusz válogatottnál már az Ukrajna elleni, 2:0-ra elveszített hazai találkozó után állt a bál, mivel a csapat két legjobb játékosa, a Dinamo Kijevben futballozó Alekszandr Hackevics és Valentyin Belkevics a szövetségi kapitány, Eduard Malofejev szerint túlságosan is gyengén futballozott ahhoz, hogy ezt rossz formával lehessen megmagyarázni. A két, Ukrajnában légióskodó játékost a tréner ki is hagyta a következő, lengyelek elleni keretből, mire a focisták lemondták a válogatottban való szereplést. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?