Bukdácsol a bajnok Slovan

Pozsony. Alig két hete kezdődtek a küzdelmek a jégkorong Extraligában, s már ötször is pályára léptek a csapatok. Az élvonal 10 együttese közül csupán a kassaiak dicsekedhetnek azzal, hogy egy pontot sem veszítettek.

Ramón Sopko kapus volt a vendég iglóiak legjobbja a Trenčín–Sp. N. Ves (2:2) extraligás hokimeccsenTASR-felvételMár-már úgy tűnt, hogy kedden este az éllovas kelet-szlovákiaiakat is megleckéztetik, mégpedig hazai jégen. A vasárnapi, zólyomi bravúr (5:0) után mindenki azt hitte, könnyen elbánnak a zsolnaiakkal is. A vendégek azonban nem ijedtek meg a könnyelműen és sok hibával kezdő listavezetőtől, s már a meccs elején vezetést szereztek, majd nem sokkal a szünet előtt újabb gólt ütöttek. Milan Jančuškának, a kassaiak vezetőedzőjének, egészen biztos, volt mit mondania a gyászos teljesítmény láttán. Nem sokkal a „fejmosás” után szépítettek a kassaiak, majd az utolsó harmadban fordítottak. A zsolnaiak érthetetlenül „ráültek” az eredményre, beálltak védekezni, s erre a veszélyes taktikára ráfizettek. A Slovan és a Zvolen után a Košice gárdájától is csak egygólos vereséget szenvedett a Žilina, melynek edzője, a kassai Vincent Lukáč kijelentette: „2:0 után is voltak helyzeteink, meg-győződésem, ha még egy gólt ütünk, megnyerjük a meccset. A pozsonyiak és a zólyomiak ellen is védelmi hibák miatt maradt el a pontszerzés.” Milan Jančuška: „Az első harmad hajrájában egy kicsit megijedtem, de amikor átvettük a játék irányítását, biztos voltam a sikerben. Egy meglepően bátran hokizó ellenfelet győztünk le.”

Nem és nem tud belelendülni a címvédő Slovan, amely nemcsak idegenben bukdácsol, hanem hazai pályán is. A trencséni fiaskó (6:0) után ugyan Zsolnán sikerült három pontot szereznie, ám tegnapelőtt, az Ondrej Nepela Téli Stadionban csak kettőt könyvelhetett el. Sokáig úgy tűnt, hogy az első harmadban kétgólos előnyt szerző, sereghajtó poprádiak legyőzik a favoritot, amely Ratajnak köszönhetően a lehető legjobbkor eszmélt. A mezőny legjobbja két perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített, majd a hosszabbítás utolsó másodperceiben megszerezte a „kétpontos” győzelmet jelentő gólt. Július Šupler edző legénysége – a korábbi meccsekhez hasonlóan – ezúttal is elképzelés nélkül, szétesően hokizott, főleg a védők bizonytalankodtak sokat. „Kezdettől fogva futottunk az eredmény után, még szerencse, hogy Rataj elemében volt; kár, nagy kár a pontvesztésért. Ján Šterbák, a poprádiak mestere érthetően dühös volt : „Öt gólt ütöttünk a bajnok otthonában, s mégis üres kézzel távozunk a fővárosból...”

A legutóbbi játéknap legnagyobb meglepetése Trencsénben született: a remekül rajtoló Dukla otthonában ugyanis pontot szerzett a szerény képességű újonc. A még nyeretlen iglóiak végig támadó felfogásban korongoztak, s ez láthatóan meglepte a katonákat, akik a meccs hajrájában már csak az eredményt tartották. A védekező taktika nem járt sikerrel, mert a mindent egy lapra feltevő vendégek kiegyenlítettek, s a rájátszásban pedig ellenálltak a trencséni rohamoknak.

Sikerült kiköszörülniük a csorbát a zólyomiaknak, akik a kassaiak elleni hazai kudarc után Liptószentmiklósról hozták el a három pontot. Ernest Bokroš vezetőedző védencei főleg a záróharmadban remekeltek, a szó legszorosabb értelmében lerohanták ellenfelüket.

E hét végén csak egy fordulót bonyolítanak le, vasárnap ugyanis szünetelnek az Extraliga küzdelmei. A holnapi műsor – 17.00: Košice–Liptovský Mikuláš (játékvezető: Jakubec), Zvolen–Skalica (Müller), Spišská Nová Ves–Slovan (J. Konc), Žilina–Poprad (Jonák), Martin–Trenčín (Ország).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?