Buffon, Cristiano Ronaldo vagy Messi lesz az év játékosa

Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi lesz az év játékosa az Európai Labdarúgó-szövetségnél.A győztest jövő csütörtökön Monacóban hirdetik ki a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása alkalmával.A nőknél versenyben van még a magyar származású, német válogatott Marozsán Dzsenifer, va

Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi lesz az év játékosa az Európai Labdarúgó-szövetségnél.

A győztest jövő csütörtökön Monacóban hirdetik ki a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása alkalmával.

A nőknél versenyben van még a magyar származású, német válogatott Marozsán Dzsenifer, valamint a dán Pernille Harder és a holland Lieke Martens.

Messi és Cristiano Ronaldo már két-két alkalommal nyerte el a díjat. A Barcelona argentin támadója a 2010/11-es és 2014/15-ös, míg a BL-címvédő Real Madrid portugál játékosa a 2013/14-es és a 2015/16-os idényt követően lett a legjobb. Rajtuk kívül Andrés Iniesta (2011/12) és Franck Ribéry (2012/13) végzett már elsőként.

Idén először díjazzák külön az előző BL-szezon legjobb kapusát, védőjét, középpályását és támadóját, valamint az EL-szezon legjobb játékosát. A posztonkénti díjak szűkített listáján többek között Leonardo Bonucci (Juventus, most AC Milan), Marcelo (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Jan Oblak (Atlético Madrid), Paulo Dybala (Juventus) és Toni Kroos (Real Madrid) is jelölt.

Az Év játékosa-szavazás hármas, szűkített listája a BL, valamint Európa Liga előző csoportkörében szereplő nyolcvan klub vezetőedzőjének (saját játékosukra nem szavazhattak) és 55 újságírónak a szavazatai alapján állt össze.

Néhány napja már a 2016/17-es UEFA-idény legszebb góljára is lehet voksolni. A díj egyik esélyese Mario Mandzukic (Juventus) BL-döntőben lőtt ollózós találata. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?