Bővülhet a bajnokság

Pozsony. František Laurinec, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken Besztercebányán az I. és a II. ligában szereplő klubok képviselőivel találkozik. A téma, a bajnokság esetleges bővítése a 2004/05-ös idényben.

Pozsony. František Laurinec, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken Besztercebányán az I. és a II. ligában szereplő klubok képviselőivel találkozik. A téma, a bajnokság esetleges bővítése a 2004/05-ös idényben. „Most csak összejövünk, elmondjuk elképzeléseinket, meghallgatjuk a klubok állásfoglalását a témával kapcsolatban. Végleges döntés egyelőre még nem várható. Amennyiben bővülne a bajnokság, az újonc csapatoknak garantálniuk kellene bizonyos dolgokat. Az szép, ha valaki az első osztályban szeretne futballozni, de elképzelhetetlen, hogy a játékosok hónapokig ne kapjanak fizetést, mint az elmúlt idényben a Slovannál láthattuk. Az ilyen kluboknak nincs keresnivalójuk a legfelsőbb osztályban, hiszen ez magára a bajnokságra is rossz fényt vet. Könnyen meglehet, hogy az UEFA szigorú licencszabályai értelmében nem bővíteni, hanem még csökkentenünk kell az első ligában induló csapatok létszámát. Továbbra is csak egy együttes jut fel a második osztályból, de előbb teljesítenie kell a licencfeltételeket. Ez az elsődleges feladat. Csak olyan csapatok szerepeljenek az első ligában, amelyek minden téren meg tudnak felelni a követelményeknek” – mondta a találkozóval kapcsolatban a szlovák labdarúgás első embere. A szigorú feltételek érvénybe lépése után könnyen megtörténhet, nem mindig a legjobb másodosztályú csapat lép majd feljebb, hanem az, amely teljesíti a licenckövetelményeket. Akár a tizedik helyről is. Végső döntés a Szlovák Labdarúgó Szövetség Tanácsának novemberi ülésén várható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?