Bővül a hokis Visegrádi Kupa

Lintner
Pozsony |

A következő három szezonban is Tipsport Ligának fogják hívni az élvonalbeli szlovák jégkorongbajnokságot, melynek meccseit 2022 tavaszáig újfent az STV fogja élőben közvetíteni.

Richard Lintner, a bajnokságot irányító Pro-hokej főigazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján a két fontos partnerrel való szerződéshosszabbításon kívül más aktuális hokis témákról is kifejtette a véleményét.

A Tipsport Liga bővítéséről

„Tíz napja Prágában üléseztünk számtalan európai klubbal és a hét legerősebb bajnokság képviselőivel, akik nagyon pozitívan reagáltak a projektünkre, hogy magyar csapatok is csatlakoztak a Tipsport Ligába, mindenkinek tetszett a bajnokság nemzetközivé válása. A MAC Budapesttel és a DVTK-val a következő hetekben kellene aláírnunk a szerződést a folytatásról. Az újabb bővítést egyelőre a Visegrádi Kupa keretein belül tervezzük, melynek mezőnyéhez lengyel klubok és egy cseh gárda is csatlakozik idén.”

Az előző idényről

„A 2018/2019-es volt az eddigi legnehezebb szezon, mert az eddigi legnagyszabásúbb kísérőrendezvényt szerveztük meg hozzá a Winter Classickal. De egyúttal ez volt a legsikeresebb idény is, óriásit nőtt a televíziós nézettség, és a meccsek minősége is javult.”

A következő szezonról

„A 2019/2020-as idényben is készülünk meglepetésekkel. Az egyik egy két éve tervezett dolog, amelyben a bajnokság egykori kiválóságai fogják játszani a főszerepet. De nyáron megint gondolni fogunk a gyerekekre is.”

A Slovan visszatéréséről

„Július 1-je a kulcsfontosságú dátum, akkorra kell a kluboknak rendezniük esetleges tartozásaikat. A Slovannal intenzíven kommunikálunk, folyamatban van a licenszszerzési procedúra. Nagyon örülnénk neki, ha 13. résztvevőként a pozsonyi klub is szerepelne a Tipsport Ligában, de ez nem rajtunk múlik. 12 és 13 csapatos lebonyolítási tervvel is készülünk.”

A gazdasági helyzetről

„Már most eladtunk minden reklámfelületet az új évadra, és igyekszünk még további alternatív formákat is értékesíteni. Örömmel konstatálhatom, hogy a klubokba így befolyó összeg minden évben növekszik. Előzetes kalkulációink alapján a 2014/15-ös szezonhoz képest, amikor átvettem a Pro-hokej irányítását, mostanra megháromszorozódott ez az összeg.”

A szövetség elnökválasztásáról

„Dárius Rusnákot és Jaro Šmátralát is ismerem, tudom, hogy van mit nyújtaniuk a hokis mozgalomnak, mégis, a legnagyobb tisztelet és elismerés mellett megkérném őket, gondolják át, hogy a versengés helyett Miro Šatant segítsék. Nagyon örülnék, ha ő lenne a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke. 2015-től beindult egyfajta változás a sportágban, s Miro megválasztásával egy újabb lépést tehetnénk ezen az úton. Én mindenben segíteni fogom őt.”

Saját jelöltségéről

„Két fontos európai szervezetben is képviselem a szlovákiai klubokat Európában, így azt gondolom, hasznos lenne, ha tagja lennék a végrehajtó bizottságnak. A 11 helyre 35-en pályázunk, így nem nagyon lehet esélyekről beszélni. Elég elfoglalt vagyok, így ha nem kerülök be, akkor is számtalan tervem és lehetőségem lesz a jégkorong előmozdítására.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?