Bíznak Hrbatýban

Pozsony. Idei második Davis-kupa-mérkőzésére készül a szlovák teniszválogatott. Az euro-afrikai zónában, a Dél-Afrikai Köztársaság ellen elért 3:2-es győzelem után Miloš Mečíř védencei a hét végén a német csapatot fogadják; a tét a Világcsoportba jutás.

Dominik Hrbatýtól (balra) győzelmeket vár Miloš Mečíř szövetségi kapitány (jobbra) TASR-felvételA vendégek legnagyobb sztárjuk, a sérüléssel bajlódó Rainer Schüttler nélkül lépnek pályára, így megnőttek a Karol Kučera, Dominik Hrbatý, Karol Beck, Michal Mertiňák összeállítású hazaiak esélyei. Mečíř ennek ellenére visszafogottan nyilatkozott. „Schüttler remek játékos, de az utóbbi időben gyengélkedett, valószínű, Nicolas Kiefer helyettesíti majd, aki viszont komoly Davis-kupa-rutinnal rendelkezik. Nehéz dolgunk lesz, csak százszázalékos játékkal lehetünk sikeresek” – mondta az edző. A hazaiak elsősorban Dominik Hrbatýban bíznak. Az idén három tornagyőzelmet is begyűjtött 26 éves teniszező remek formában játszik, az év elején egy ideig az Entry-ranglistát is vezette, a US Openen pedig a negyeddöntőig jutott. „Pár napig még eltart, míg akklimatizálódom, de a formám az US Open óta stabilnak mondható, jelenleg a pályával ismerkedem. A hangulat most is remek, leginkább az egy évvel ezelőtti, amerikaiak elleni mérkőzéshez hasonlítható” – állítja a szlovák csapat első számú játékosa, akinek egyedül a mérkőzések korai kezdete okoz gondot. „Kár, hogy délelőtt tizenegykor kezdünk, mindig is szerettem az esti Davis-kupa-meccseket, főleg, ha telt ház előtt játszottunk. Ennek ellenére derűlátó vagyok, remélem, szép számú közönség előtt játszunk majd.”

Az összecsapásoknak most is a pozsonyi Nemzeti Teniszközpont ad otthont, információink szerint jegyek még kaphatók. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?